Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
kuře na paprice
Chtěla byc se zeptat Karamelky ja přesně dělá to kuře na paprice pro 9.měsíční dítě.Naša jsem recepty třeba na dětskou rajskou,ale na kuře ne.Jenže rajsko bysme neměli,protože moje mamka je silná alergička a spoustu surovin máme tedy zakázáno.Prosím poradtemi nějaké recepty na omáčky co už bysme mohli.Předem děkuji.
Věra
Věro,nedělej si z toho hlavu,dětem do roku..roku a půl stereotypní jídelníček nevadí…pokud Ti pěkně baští to co můžete je to bezva. Klidně dávej pořád dokola:-))) K
dík za odpověd.zahušťavat nam pani doktorka moc nedoporučuje,Kačenka je totiž velkej jedlík a v 10měs.má 9,5kg.No a s rajčaty taky musíme počkat do roka,takže hold zas jen maso a zeleninku a přílohu.ještě jednou dík určitě to vyzkouším později.
Věra
na zahuštění používej kukuřičnou mouku.
Věrko:-) Jarmuschka to napsala pěkně..samozřejmě tam ta paprika být nemusí,spíš jde o to,že podusíš maso-mě se osvědčilo z kuřecích křídel-je šťavnaté a stačí ho pro malé dítko,můžeš k tomu podusit mrkvičku a pak přidat UM-rozmícháš ve skleničce a pak přileješ,můžeš přidat i 2 lžíce kysané smetany,povařit a výsledek rozmixovat-uvidíš jak se bude prcek olizovat:-)))
pak rajská pokud to nebude vylučovat Vaše alergie-koupila jsem od Valfruty rajčatové pyré bez slupek a semínek a povařila-vedle sem dusila maso a přilévala žufánkem vývar do omáčky-nakonec přisladit podle chuti.podávala jsem s těstovinami-ty pomačkané vidličkou úplně nadrobno.
nebo výborné jsou v rajské jáhly či kuskus.
Jinak omáčku z UM můžeš takto udělat z jakéhokoliv masa a dušené zeleniny-prostě co bude moct jíst-nakonec přidej kysanou nebo sladkou smetanu a to udělá divy:-) K
Sice nejsem karamela, ale to snad nevadí. ;o)
Mě bylo řečeno, že minimálně do roku by dítko papriku (koření) nemělo. A tak se dělá alternativa – já to maso dusím v rajčatech.
Rajčata omyju, nakrojím na „špičce“ do kříže, dám do kastrůlku a zaliju vařící vodou – chvilku nechám tak.
Po chvíli (záleží na zralosti rajčat) je oloupu, rozpůlím a vykrojím zbytek po stopce. Když byly holky úplně malinké, dávala jsem pryč i jadýrka – mohlo to zpočátku vadit, ale teď už dávám pryč opravdu jen tu slupku.
Pak si na drobno nasekanou cibulku zesklovatím pro mimi třeba na másle, nebo na kvalitním rostlinném oleji, maso opeču z obou stran, aby se zatáhlo (zůstalo šťavnaté) a přidám pomletá rajčata, případně trošku doleju vodou. Nám starším už maso osolím, případně trošku okořením, dle chutí a zvyků (pepř, staročeské koření). Dusím doměkka. Pak dát maso bokem, nasekat na drobno (případně pro nejmenší pomlet).
A do omáčky přidám trošku smetany a na zahuštění nějakou instantní obilnou kaši (nám už dávám hladkou mouku – tu rozkvedlám v té smetaně).
Jako přílohu jsem zpočátku holkám dávala rýži, my to dnes střídáme s houskovým knedlíkem.
Našemu tatínkovi to zachutnalo tak, že klasické kuře na paprice jsem od té doby ještě ani nedělala…