Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
mlíčko už nechci
Dobrý den,chtěla bych se na Vás obrátit s velkou posbou. Můj chlapeček (18.měsiců) asi před měsícem prodělal anginu, kterou jsme podle pani doktorky léčili antibiotiky – typu penicilin. Od té doby přestal pít sunar(mléko). Už v době podávání antibiotik ho začal odmítat, tak jsme si mysleli, že až je vysadíme,tak se opět k mléku s chutí vrátíme, že tento problém je spjat s branými léky.Ale bohužel od té doby jaké koliv požití mléka vyvolává našemu chlapečkovi jakoby zvracivý reflex a aniž by polknul mléko či jiný mléčný výrobek,které do té doby s velkou chutí jedl není schopen polknout. Vůbec nevíme jak tento problém řešit, zkoušíme cokoliv (pudinky, rýžovou kaši, krupičnou…) nic mu nejde polknout a úplně se mu to příčí v ústech. Prosíme o radu, jsme z toho úplně nešťastní, že od takto útlého věku nebude náš chlapeček pít mlíčko a mléčné výrobky.
Mockrát děkuji za radu
Dobrý den,
mám podobnou zkušenost. Opravdu vytrvejte, postupem času se to zlepší – třeba náš se po pár měsících vrhnul na čerstvé krabicové mléko. Můžete se podívat na http://www.kojeni.net – najdete tam dobré rady nejen ohledně výživy. Dost vápníku je například ve vařené brokolici (100g asi 112 mg), vařený špenát (100 g asi 149 mg), tvrdý sýr 30% tuku v sušině (100g asi 1400 mg).
Držím palce, ať se to brzy zlepší
antibiotika kromě škodlivých bakterií ničí i dobré bakterie potřebné na správné fungování zažívání. To by u vás mohlo způsobit, že mu mléčné výrobky dělají zle. Zkuste nějaké laktobacily z lékárny, určitě vám poradí, které jsou vhodné, volila bych ty kapsličkové, co se dají vysypat na lžičku. Násilím ho určitě nenutte, spíš bych mléčné výrobky na chvilku vysadila nebo omezila, a jak se mu upraví střevní mikroflora, zas to bude dobré. zkuste zatím dávat plátkový sýr na chlebík, mazací sýr, atp., a postupně zkoušejte mléko jako takové.
s tímhle si nic moc dělat nedá..nejlíp vysadit tak na měsíc z jídelníčku…a pak po lžičkách zase zkoušet…
zkus zatím dávat tvrdý sýr,ochucený tvaroh,jogurty…
zkus přidat trochu mléka do polévky
zkus koprovku,kuřecí na paprice,svíčkovou
přidávej zakysanou smetanu -třeba ji zapeč s masem
co segedýn-zelí s kysanou smetanou a maso
nebo čerstvý sýr-takové kolečko sýru s chlebíkem
zapékané těstoviny se sýrem a smetanou
prostě maskuj typickou chuť mléka..má to nejspíš psychicky spojeno se zvracením..to známe všichni jak nám určité jídlo umí zvednout žaludek jen ho ucítíme….takže dej mu čas zpraví se to:-))))
pak si najdi další potraviny kde je vysoký obsah vápníku a zařaď do jídelníčku…