Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vejce - proč?
Nevíte někdo, proč některá vajíčka při loupání svlečou nejen skořápku, ale i dosti podstatnou část bílku? A taky se chci zeptat – co s tím?
Díky 🙂
Ahoj, ta sůl se dává hlavně, aby nevytekl bílek. Jinak taky chladím, taky naťukám a nechám ležet v hrnci, ale opravdu – pokud jsou vejce čerstvá, moc to nepomůže… :)))
Dobré téma,vaše rady vyzkouším,už jsem totiž přestala dávat vajíčka na chlebíčky,pokaždé mi šly špatně oloupat.
S tou solí mě napadlo, že někdo vaří vajíčka ve vodě s přidáním octa. Jen nevím, jestli to nebylo proti prasknutí skořápky, aby nevyteklo vajíčko do vody.
Ahoj holky, takže osvědčená rada moji babičky. Vodu na vaření vajček hodně osol. A pak postup přesně jak napsaly už holky, hodně studené vody. Každopádně ta sůl dělá zázraky.
Maruška
Opravdu zajímavé téma. 🙂
Bude to tím, že jsou to čerstvá vajíčka. Také mi někdy chlazení nepomáhá. 🙂
Dělávám to, co quen.
Ale na některá vejce neplatí okamžité zchlazení a chlazení třeba týden…
To se pak člověk kolikrát proloupe skoro až na žloutek…
IHNED! po uvaření se musí slít horká voda a místo toho tam dát studenou, ještě propláchnout, aby se i kastrol ochladil a nechat ve studené vodě ještě aspoň 20 minut. Tak to dělám já a na 99% to pomůže.
Já to dělám stejně jako Jitka, ale je fakt, že někdy ani to 100% nepomůže 🙂
Matildo, bude to asi i tím, že se u mě nevyskytují úplně čerstvá vejce. Někdy si udělám test, až se nějaká slepice rozhodne věnovat mi čerstvé vejce… Můžeme si k tomu udělat VD seminář. Pa kuchařinky
Jovanko,ale to je super téma:-))) takové úsměvné a jednoduché a přitom zapeklité….