Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
od kdy krupičku??
Zdravím všechny maminky… Mám 7,5 měs. prcka a chtěla bych se zeptat, ody dávat klasickou krupičku?? Všude na krabicích od krupiček píšou až od ukonč. 3 roku věku dítěte!! Přitom babičky tvrdí, že ony nám dávaly krupičku už někdy od 4.měsíce včetně pudinku! Tak nevím :o( Díky za rady…
Gabča
Ahoj já mám 8 měsíční holčičku,a říká se že krupice jepro děti moc hutná-těžká. Já jí ďelám kaši z hrubé mouky a nemáme žádné problémy. Jen jí dávám tak hodinu před namočit do mléka
Tereza
Jo a dělám jí tu kaši od sedmého měsíce
Tereza
Ahoj já mám 8 měsíční holčičku,a říká se že krupice jepro děti moc hutná-těžká. Já jí ďelám kaši z hrubé mouky a nemáme žádné problémy. Jen jí dávám tak hodinu před namočit do mléka
Tereza
ahoj, krupička se může dávat dětem od roku věku, ale s kravským mlékem od 3 let věku… to je doporučení na obalu snad každé krupičky… my ji děláme od roka a to jednou týdně s nastrouhaným jablkem… malá má dost rychlý metabolismus a snáší to dobře.. i to jablko pomáhá lepší stravitelnosti… ale v 7,5 měsících je fakt brzo… já jsem si to u malý dovolila už na roce jenom kvůli tomu jejímu zažívání…
a k těm plísním – občas se objeví i v UM… nejlepší je kupovat krupičku co nejčerstvější… na obale je určitě datum výroby… ta plíseň se tam může objevit špatným skladováním…
Mě krupičku nikdo nedával – byla jsem plně kojená 14 měsíců a babičky neprotestovaly :)))) Do dneška mi ani jedna babička, ani máma nic k výživě mých dětí neřekly… jenom moje tchýně se divila, že dceři (18měs) nedávám párečky a buřtíky… 😀
lucka
Já jsem slyšela, že kromě špatné stravitelnosti (jak už psaly holky) je u krupičky velké nebezpečí, že v ní je plíseň nebo že prostě není dostatečně kvalitní, aby ji mohly konzumovat malé děti. Dá se v pohodě nahradit instatními kašemi pro batolata, které jsou přímo odstupňované dle věku – stejně jako holky bych začala kaší rýžovou, až pak bych přešla na obilninové. Neboj, prcka o nic neošidíš:-)
Také bych dala přednost instantní rýžové..ale je dostatek kaší na trhu s různými příchutěmi…
Klasická krupice leží v žaludku a vyvolává umělý pocit nasycení,zatěžuje trávicí systém dítěte…
Gabčo…babičky toho řeknou:-))) řiď se podle sebe a podle toho ,že máš daleko více informací a daleko větší výběr a jim řekni,že děláš to nejlepší pro své dítě a že se mu snažíš dát to nejzdravější a to bohužel krupice není i když jsme na ní vyrostli..je jiná doba:-))) K
Já malé bezúspěšně dělala krupicovou kaši asi v roce, ale malá mi do teď krupicovou kaši sabotuje. Kupovala jsem ty instatní (nepamatuji si značky), především rýžovou. Malé jsem dost dělávala jídlo s ovesnými vločkami (polévky, kaše).
Opravdu, ani já jsem krupici prckům nedělala, vlastně ji poprvé poznaly ve školce. Je velmi špatně stravitelná, lepší jsou buď instantní kaše nebo uvařit rýžovou, jáhlovou, pohankovou, nebo třeba i smíchat některé dohromady – rýžová s trochou jahel, přidat banán nebo nastrouhané jablíčko, je to dobrota. Později po prvním roce myslím můžeš zkusit i ovesnou, z kvalitních ovesných vloček, ale to nevím přesně, my ji vařili až od dvou let.
Kašičky z alternativních – vhodnějších – obilovin si buď můžeš vařit doma sama, nebo se dá koupit spousta „instantních“ – ty se pouze rozmíchají do teplého mléka (nebo do vody) a ochutí.
Buď můžeš koupit již s příchutí (Hami, Sunarka a pod.) nebo ve zdravé výživě.
Holky mají tři roky a krupici ještě neměly.
Ty hotové kašičky od výrobců dětských výživ už dlouho nechtějí – vařívám teď kus-kus, jáhly apod.
Souhlasila bych s návodem dávat až od 3 let. Krupice je jedno z nejhůře stravitelných jídel. Raději kup rýžové, kukuřičné a podobné kašičky. Nebo si je můžeš udělat i doma sama.
Krupička obsahuje lepek, tak se s jejím podáváním dneska čeká….
Před krupicí bych dala přednost rýžovokukuřičným kaším (dnesk je velký výběr různých příchutí…), před pudingem bych dala přednost bílému jogurtu…
Nám rodiče a babičky dávaly kdysi krupici do 4 měsíců, je ale potřeba taky brát v úvahu, že dříve nic jiného nebylo….
Nebyl takový výběr věcí, jako máme my dnes…. tak není důvod „krmit dítě postaru“, když jsou „novější metody“…
I jídla pro dospělé se vaří dnes „trochu jin+ak“, než tomu bylo před třiceti lety…. (méně tuku, rostlinné tuky ….)