Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Děláte dětem drožďovou pomazánku?
Chci se zeptat, jestli děláte dětem drožďovou pomazánku a pro jak staré dítě je asi vhodná. Manžel jí má strašně rád, tak by jí chtěl dát ochutnat dceři – dcera jí všechno (všechno jí ještě nedáváme, ale s jídlem zkrátka problém nemáme) – je jí 1,5 roku. Ještě se zeptám, jestli dětem děláte nějakou „dětskou“ verzi, podělte se prosím o recept. Tu co děláme, bych dceři raději nedala.
ester
Moc Vám všem děkuji za příspěvky. Bavili jsme se o tom s manželem, jak ji udělat dobrou, ale také vhodnou pro dcerku. Ještě jednou děkuji. Jemné ovesné vločky používáme.
ester
Jo jo, tuhle pomazánku dělám.
Jako malá jsem tu mamčinu nesnášela, ale tahle je dobře ochucená. Když ji udělám, jen se po ní zapráší.
Jinak to vejce tam může být jen jedno, jen se to déle míchá, aby to přiměřeně zhoustlo.
Dovolila jsem si zkopírovat ti to, ať je nemusíš hledat: tady je ta od Jarmuschky:
3 kostky droždí
1 větší cibule
máslo či olej
2 stroužky česneku
sůl, kmín (drcený), sladká paprika
2-3 vejce
Cibuli najemno nasekanou zpěníme na tuku.
Rozdrobíme droždí a za stálého míchání rozpustíme.
Přidáme česnek (utřený či lisovaný), kmín, sladkou papriku, osolíme, a vymícháme.
Přidáme vejce a mícháme až do zhoustnutí.
Mažeme na chléb či jiné pečivo, můžeme ozdobit zeleninou.
Možno podávat teplé či studené.
Darča
Já myslím,že v receptáři najdeš drožďové pomazánky. Jarmuschka tam myslím nějaké dávala. Taky se na ně chystám, zatím dávám jen polévku s drožďovými knedlíčky.
Darča
Ještě mě napadá jako koření jemně mletý kmín. A na zahuštění bych použila i jemné ovesné vločky. Jsou označené přímo jako „jemné ovesné vločky“. Omrkni prodejny zdravé výživy a tam se inspiruj.
Eva
Ahoj!
Já už mám syna skoro dospělého, ale protože drožďovka je u nás populární, tak se pokusím: pro malé děcko bych droždí osmažila na kvalitním slunečnicovém oleji, nebo čistém máslu. Pepř bych nedávala, ale osolila jemně mořskou solí a jako koření bych dala tzv. tu solčanku nebo vegetu, ale v kvalitě bez glutamátu. A dochutila bylinkami – čerstvá majoránka, petrželka, libeček nebo tzv. česneková pažitka – vypadá jako běžná pažitka, ale má jemné česnekové aroma. Jestli vaříš s mlékem, tak samozřejmě trošku naředit to opečené droždí mlékem. Zahustit domácí strouhankou, kterou si uděláš doma (aby to nebylo z oválených a plesnivých rohlíků), nebo trošku jemné celozrnné mouky, čerstvé sojové mouky, apod. My jíme vejce, ale máme svoje slepice na zahradě, takže bych občas dala i to domácí čerstvé vajíčko. No, asi tak.
Eva