Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pomazánka z rybiček
Jak staré dítě může pomázánku z rybiček? Popřípadě, které jsou na to nejvhodnější? děkuji
evik
kosticky ze sardinek se daji i dobre vytahnout…kdyz kazdou sardinku rozpulite v miste hrberu…a vyndate celou pater…..sice je to prace vyndavat kazdou zvlast….ale co bychom pro nase zlaticka neudelali ze?:)
pokud jí dítě už pestrou stravu, nevidím problém proč nedat rybu.
No Jarmuschko:-)))) teda …vařený jistě:-)))) K
PRO JOVANKU:
Až vyhrabu z krabic svůj zápisník s recepty (a vybalování krabic zase dovolí), vložím do receptáře (teda jestli nebude identický s již nějakým vloženým).
;o)
Jé, můžu taky odbočit? Byl by recepis na domácí vaječný? Mám ho moc ráda, ale jsem odkázaná jen na kupovaný….
Ď 🙂
Kostičky ze sardinek (v konzervě) se fakt dají rozmačkat a rozkousat. Ale s tou makrelou má Zuu pravdu – s těmihle kostičkami mívám problém i já, ty sardinkové mi nevadí – naopak, vždycky to tak hezky křupne. ;o)
Karamelo – a ten žloutek dáváš syrový nebo uvařený!? Docela mě to zarazilo…
Syrové žloutky konzumuji leda v domácím vaječňáku, ale tam je k tomu protiváha rum či jiná lihovina…. ;o) Jinak bych měla strach.
(Se omlouvám, že odbočuji od tématu.)
Já bych se kostiček nebála ,je to výborný zdroj vápníku-jdou pěkně rozmačkat. Já dělám rybičky,cibulku,vařené vajíčko,máslo,tav.sýr,trochu hořčice,šunku.
Od roku: rybičky,žloutek,máslo,cibulku nebo ředkvičku,syrový okurek-vše nastrouhat na jemno na struhadle a smíchat. K
Já jsem už zkoušela i pomazánku ze sardinek v konzervě, a taky dobrý, malá ji zbožňuje. Taky jsem dělala rybí pomazánku z uzené makrely, ale to se bojím, že tam zapomenu nějakou kůstku, takže vyjímečně a opatrně. A teď mě napadlo, že vlastně uzené potraviny pro ty děti nejsou moc vhodné, takže bych asi neměla… Ale dělám ji fakt vyjímečně. Malé jsou 2 roky.
Dělám tu pomazánku přesně tak, jako Gabi. Holky jí baští asi od roka a půl. A navíc chutná i manžovi. O pomazánce s klasických rybiček teprve uvažuju.
Ahoj,
ja zacala male davat od 20. mesicu rybi pomazanku delanou z cibulky, tunaka ve vlastni stave a pomazankoveho masla. Moc ji chutna, jinak ryby neji.
Gabi
zrovna dneska sem někde četla, že když pro dítě rybičky, tak radši v tomatě,ale nebylo tam psáno od kolika let, ani proč, prostě jen že jsou vhodnější,,,
Od roku bych se nebála udělat třeba tuňákovou, ten pach rybiček není moc výrazný a děte hodně chutná.
Sardinky já osobn kvůli kůstkám nesnáším do dnes, takže je rozhodně nepreferuju:-)))
Vybrala bych nějakého kvalitního tuňáka v olivovém oleji.