Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pohanková kaše
holky, prosím vás, jak se vaří pohanková kaše? A je dobrá?
Souhlasím s Luciou (1604).
Navíc Pohanka je velmi cenným zdrojem DIETNÍCH bílkovin.Obzvláště u lidí,kteří nějakým způsobem musí dodržovat bezlep.dietu-či jsou citlivé na lepek…
Pohanka je důležitým zdrojem-vitamínů,stop.prvků…
Prostě určitě co nejvíce zařazovat do jídelníčku.
Doporučuje se v těhotenství-vhodná k detoxikaci.
Jako léčebná -pomáhá při praskání žilek v oku a obličeji…na žaludek,na vředy,nádory-je prostě super.
Ahojky.
Evík
Ahoj, já dělám kaši z pohankových vloček. Dám je do vařící vody, chvilinku nechám povařit, vypnu plamen a nechám dojít. Pak přidám různé ovoce a je hotovo. Mléko nedávám. Malému to chutná, no, mně taky 🙂 připomíná mi to rýži. Ahoj.
Míša
na jednu porci stačí hrst loupané pohanky – propláchnout a dát vařit do vody… může se přidat ovoce (nastrouhané jablíčko) a to se vaří společně… voda se dá dolévat podle potřeby… nakonec se pohanka rozmixuje a je to… samozřejmě se dá přidat i mléko, ale až do hotové kaše… naší malé to moc chutná a mě taky :)))
Moje děti pohanku moc nechtějí, tak ji nenápadně vpašovávám do polévek.
Pohanková kaše sladká:200g pohanky,1 litr mléka,50g másla,skořicový cukr nebo strouhaný perník
Pohanku přebereme,propláchneme,spaříme,zalijeme polovičním množstvím mléka,osolíme a vaříme na mírném ohni.Jakmile kaše začne houstnout,přiléváme postupně zbývající mléko a pokračujeme ve vaření,které trvá 40-45min.Kaši sypeme skořicovým cukrem nebo strouhaným perníkem a omastíme máslem.
Tento recept nemám vyzkoušený,ale dělala jsem ji zapékanou se zeleninou a uzeným masem a byla dobrá.
Snad vám bude chutnat.