Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
vajíčko
dcerce je 8 měsíců, můžete mi poradit jaké vajíčko a jak jí mám připravovat? Jo a může kedlubnu???
Martina
S vajíčkem jsem to dělala (a dělám) tak jako Bobina.
Kedlubnu jsem začala přidávat po troškách do polévky (ale možná až kolem 10. měsíce) a postupně zvětšovala množství.
Já jsem rozmíchaný žloutek přidávala ke konci vaření do polívky a ještě cca 5min. společně povařila.Od 1 roku už do polívky rozmíchávám celé vajíčko i s bílkem.
ahoj, já taky vařím vejce natvrdo a používám jen žloutek… nebo vařím žloutek se zeleninou, ale minimálně 15 minut kvůli salmonelóze…
dělala jsem totéž – vejce pořádně uvařit natvrdo, žloutek vyjmout a nastrouhaný přidat jo jakékoli zeleninové polévky. No a kedlubnu bych zkusila rozstrouhanou podusit a dát pro začátek jen ochutnat, aby malá neměla bolení bříška..
Ahoj Martino, kedlubna není alergenní, ale nadýmá, tak to zkus. Vajíčka jsem dávala slepičí. Uvařit na tvrdo, oddělit bílek (je alergenní, do roku se nedoporučuje). Často jsem žloutek přidávala k dušené brokolici nebo květáku s trochou olivového nebo sezamového oleje, chutnalo to jako květák na mozeček.