Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Tvaroh-jak připravit
Ahoj maminky,dcerce byl rok.Doktorka říkala,že už může tvaroh,pudink a pod.Nic jsem z toho ještě nezkoušela.Dnes jsem koupila tvaroh,takový ten balený v pozlátku,choceňský tvaroh jemný a třtinový cukr-který jsem taky ještě nepoužila.Jak tvaroh připravujete?A ještě toho využiji a zeptám se jak udělat pudink.Vím,že návod je asi jasný,ale nechci toho dělat tolik,jenom na jednu porci pro malou,ztak jestli to někdo nemáte v oku kolik čeho a kolik cukru? A samozřejmě asi ze sunaru? MÓC DĚKUJI!!!!!!!!
ZDENA
Ahoj, pudink vařím z mléka Hami (jako Sunar, to je jedno) a dělala jsem 1/2 sáčku pudinku, nesladila (nesladím nic) a malý to měl na 2x. Chutnalo mu to 🙂 Tvaroh zatím nedávám.
Lenka
Ahoj, já jen stručně k tomu třtinovému cukru – malé děti by ho moc neměly… je sice lepší než řepný cukr, ale je to také složený cukr, takže zátěž na ledviny je stejná jako u obyčejného cukru (ale třtinový aspoň obsahuje nějaké ty minerály)
Já dělala z tvarohu normal pomazánku-tvaroh,vař.žloutek,máslo,pažitka,dušená šunka a rozmixovat.
Ale více se mi osvědčila na pomazánku lučina.Samotný tvaroh je takový trpký.
Puding ze Sunaru nám moc nechutnal a vůbec se musí dooost sladit.To bych nechala až budeš chtít dát kravské mléko. A jinak můžeš puding dopřát jako kupovaný od Nestlé-ten nám šmakoval kolem toho roku.
Tvaroh pro holčičky (i když už měly dva roky) zatím používám pouze v tepelné úpravě (žemlovka, tvarohové těsto na ovocné knedlíky, šišky s mákem…). Ale dávám ty pribiňáky.
Cca v roce jsem začala vařit puding, už z normálního mléka. Vařím celý – co nesní holky, sním já (ale moc mi toho nenechají).
Doteď sladím jedním vanilinovým cukrem a do druhých narozenin jsem vařila jen vanilkový, teď už i ostatní příchutě.
Já tvaroh dělám tak,že ho smíchám s kakaem,cukrem a trochou mléka-aby byl řidší-je to takovej domácí pribiňák.Co se týká pudinku,tak my ho děláme celý-máme ho rádi celá rodina,takže se pak podělíme všichni :o)