Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jáhly a cizrna
Ahojte holky, chtěla bych se zeptat k čemu se dávají jáhly a cizrna jako příloha (i pro 19m. dítě). Koupila jsem to poprvé a teď nevím k čemu to připravit (možná to zní hloupě, ale fakt nevím, jenom jsem slyšela, že je to zdravé a dobré).
Moc díky.
Ahoj VlaďkoJ! My jsme dneska měly s malou cizrnové těstoviny se špenátem a malá chtěla pořád přidat.Cizrnu i jáhly jsem sice koupila ,ale ještě nezkusila.Zdravím
Mirka
Ahoj, jahelník se švestkami je mňamka :-), dělám i slaný jahelník s česnekem, ale děti radši sladký. Bulgur je moc dobrý po vychlazení nastudeno jako salát s rajčaty, paprikou, česnekem, v létě ho dělám často. Cizrna je římský hrách a je dobrá v polévce, jako hrach. kaše a lze z ní po uvaření udělat dobrou pomazánku. A co děláte s pohankou? Já ji dávám do polévek a do nastavované kaše (brambor. kaše s česnekem, máslem a pohankou vařenou v mléce).
Tak už jste tu napsali téměř vše, my děláme z jáhel ten jáhelník jak píše Gita, může být i s třešněmi nebo teď v zimě ho děláme i s jablkama. Jáhly dáváme taky do polívky jako zavářku. Cizrnu se přiznám jsme ještě nezkoušeli. Z kuskusu dělám salát anebo jej taky dávám do polévky.
Ahoj výborný, je jáhelník se švestkami, recept najdeš určitě v kuchřce. Nezapomeň jáhly připravit dle návodu, jak píše Káča, jinak budou hořké.
Ahojky!My jíme jáhly hodně často a malej(16měs) se po nich jen olizuje:).Dají se použít,jak píší holky,ale jsou super i na sladko.Buď jako kaše,nebo studené vyšlehat třeba s jogurtem nebo tvarohem a ovocem.Jinak do polévek,rizot a nedávno jsme je měli jako přílohu ke koprovce(knedlíky se u nás nebaští:)).Taky je z nich dobrý kuba nebo placičky.No jde z nich udělat prakticky co jsi vzpomeneš:).A cizrnu přidávám třeba do omáčky na těstoviny.Dobrá je i do salátů,má takovou oříškovou příchuť.Jo a nedávnou jsem jí dělala na paprice-bylo to ok.Přejeme vám dobrou chuť:).Jo a Káčo-bulgur je taky lahůdka:).Hezký den a luštěninám a obilovinám zdar:)
Lenka
cizrna je vlastně hrách, tak ji tak používej… třeba i na kaši… já z ní dělám kuličky (felafel), ale to je jen pro dospělé… jáhly se dají dát i do polévky nebo jak píše Káča, použít místo rýže nebo těstovin
Ahoj, připrav to podle návodu a použij to třeba místo rýže do rizota (masozeleninového nebo čistě zeleninového), nebo k tomu uvař normálně nějakou rajčatovou omáčku se zeleninou ( a zase příp. masem) jako k těstovinám. Já dělám stejně i kuskus a moc nám to chutná:-)) (teď jsem nově koupila bulgur, tak jsem zvědavá…)