Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
olej
Ahoj holky, moc děkuji za rady. Můžete mi ještě poradit jesli je lepší do jídel dávat rostlinný olej, nebo olivový. Všude píšou něco jiného. Díky
Sára
Ono je to asi jedno, ale olivový je hodně ceněný; hlavní ale podle mě je, aby byl panenský – za studena lisovaný. Ten se do jídla přidává až těsně před konzumací – to aby se nezničily vitamíny vyšší teplotou.
Já používám olivový a konopný (ale to je taková trošku nadstandartí lahůdka), ty až před jídlem, a na vaření olivový z pokrutin.
Ahoj Sáro, já to střídám – nejčastěji olivový olej a máslo.
Já už mám holky větší, takže už jako základ jídla používám cibulku, tak to dělám buď na másle nebo na obyčejném oleji (slunečnicový).
Olivový olej je lépe už nevařit, přidat až do hotového.
Ahoj Sáro,
nejlepší je pananský olivový, ale klidně do jídla můžeš přidat i slunečnicový. Někomu ta vůně olivového oleje nemusí vyhovovat.