Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
solení pokrmů
Chci se zeptat,kdy je vhodné začít s přisolováním pokrmů.Mám desetiměsíční dítě. Děkuji za odpověď.
Diskuzi založil/a LENDA 24.5.2006.
Na solení je vždycky času dost. Dokud jsem vařila jídla pouze pro dítě, tak jsem nesolila vůbec. Až když jsem začala dávat dospěláckou stravu, tak jsem to při vaření trošičku osolila. My si to dosolili na talíři. Ksolení jsem používala dětskou vegetu bez glutamanu nebo solčanku. Někdo používá i mořskou sůl. Teď mám 13-ti měsíční holčičku a ještě nesolím. Mám výhodu, že jí chutná a hezky jí. Pokud děti pokrm odmítají, myslím, že trošku soli neškodí. Lepší je ale ochutit jídlo bylinkami /petržel, pažitka, bazalka/