Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
co na pečivo
Prosím o radu maminky, které mají děti alergické na kravské mléko, co mažou dětem na pečivo.
Elinka
Elinka
Ahoj Elinko! Já se snažím dávat mým dětem mléko co nejméně. Nahrazuji máslo margarínem, v prodejnách zdravé výživy dostaneš v kvalitě bio. Na něj můžeš nastrouhat mrkev,posypat různými bylinkami – řeřicha, petržel apod. dle chuti. Když si upečeš chleba sama – celozrnný, s různými semínky – je výborný i samotný. Moje děti ho milují jíst samotný.
Ahojky,
já mám dceru s nesnášenlivostí(možná alergií, ještě nevíme) mléka. Mažu jí chleba Ramou – bez potíží. Pro zpestření jí občas dám i pomazánkové máslo. Ale ne moc a moc často. Také ho snáší. No a na máslo jí nesmím dát žádný sýr, takže se občas odvážeme meruňkovou marmeládou, nejlépe domácí od babičky.
Aby nejedla jen to samé dokola, občas jí namazané pečivo posypu troškou pažitky. Ale chleba jen s máslem nakrájený „na koníčky“ má stejně nejraději, takže ta jednotvárnost jí ani nevadí.
Hodně zdaru v boji s alergií!
Ahoj Elinko, tak předem říkám, že osobní zkušenosti nemám, takže jen „teoreticky“ – nevím, jak máš staré dítko, ale napadl mě nějaký margarín – čistě rostlinné tuky a pokud možno, co nejméně konzervantů – takže bych se zkusila zeptat někde v biopotravinách nebo prodejnách zdravé výživy (ale pozor třeba na nějaká sójová mazadla- sója je také silný alergen)..jinak nevím, jak s konkrétně alergie u tvého dítěte projevuje, jak je silná…ono je to u tohoto dost individuální – některý alergik nesnese opravdu mléko v jakékoli podobě, někdo toleruje zakysané výrobky (jogurty apod.) a někdo snáší dobře vpodstatě všechny mléčné výrobky krom mléka jako takového – pokud jste ten „lehčí případ“, musí se zkoušet, co dítě toleruje (obvykle se začíná těmi jogurty, pokud je to o.k. , mohla bys zkusit třeba nějaké žervé – třeba Lučinu-jogurtinu, někdo snáší dobře i klasické máslo..)takže fakt individuálně dle tolerance…ale nějaký ten biomargarín by měl být o.k. v každém případě – tedy co se mléčné alergie týče…