Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
olivový olej
Prosím o radu .Jaký používáte olivový olej při vaření pro kojence.může být obyč. nebo raději panenský.Děkuji za rady!
Taky jsem to dělávala jako Vandula:o) četla jsem, že nejkvalitnější panenský olej je Bertolli, tak ho kupujeme 🙂 hlavně teď do salátků, vydrží poměrně dlouho, a do zdraví se určitě vyplatí investovat:o)
ahoj já kupovala raději panenský stojí 2dc sice 100,-ale vydrží to hrozně dlouho.do připravovaného jídla jsem kapla vždy jen pár kapek myslím tím jídlo třeba mrkv.kaše atd
romana
Obyčejný olivový můžeš samozřejmě taky (je lepší než „úplně obyčejný“ slunečnicový, ale panenský je lepší:-)…hlavní je opravdu přidat až po dovaření…
P.S. a pro běžnou dospěláckou kuchyni – někde jsem slyšela, že řepkový olej se svým složením (zastoupením druhu mastných kyselin) velice blíží olivovému..takže pro běžné použití kupujeme řepkový (cenově je +/- stejný jako slunečnicový nebo směsný)
Já to dělala stejně jako holky
Přesně tak jsme to také dělali – jako Vandula :-)))
Když budeš vařit s panenským olivovým (nebo jiným) olejem, tak úplně zbytečně zničíš vitamíny, které jsi draze zaplatila. Takže pro kojence je lepší uvařit jídlo bez oleje a až po vychladnutí na konzumovatelnou teplotu přidal malou lžičku panenského.