Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Dovolená u moře - strava dvouletého dítěte
Tohle rozhodně není S.O.S. dotaz, ale budu ráda milé maminky, za každou vaši praktickou radu, zkušenost či odkaz:
Takže, …. s roční holčičkou na dovolené jsem to vyřešila lehce, nakoupila jsem příkrmy Hami a Hipp a bylo po problému. Ale dvouleté dítě má už jiné nároky a rozhodně ji nechci obstravovat po restauracích, ale taky nechci celou dovolenou stát u plotny. Vím, že se dá maso konzervovat, vlastně zavařovat, ale vůbec s tím nemám zkušenosti. Můžete mi prosím některá poradit postup- obecně a pak třeba i co se vám osvědčilo, odkazy na recepty tohoto typu atd. Děkuji
PS: Tyto stránky – dětičky jsem objevila teprve nedávno a mrzí mě že jsem na ně nepřišla už dřív!!!
tak už jsem to zjistila: hotové jídlo se dá do sklenic jako při zavařování a klasicky steriluje jako třeba okurky a to po dobu 60 minut. Po hodině se otočí víčkem dolů a tak se nechá vystydnout. Vydrží i měsíc. Sestra takhle vařila švagrovi, když jezdil za prací do Německa a dětem na dovolenou. Je třeba, aby jídlo nebylo suché, tj. vždycky mělo nějakou omáčku, šťávičku, sós….prostě třeba i kuře udělat s větším množstvím šťávy , aby bylo jako potopené, znamená to do sklenice „narvat“ co nejvíc tuhého obsahu a pak to zalít tou šťávou šťávou, pokud neděláš přímo omáčku.
V tvém případě asi budeš zavařovat do skeniček od přesnídávky, pokud teda nebudeš takhle vařit i pro vás dospělé, protože není dobré to ohřívat vícekrát. Tak ať se to povede.
Děkuji vám oběma za odpovědi. Gábi, budu se těšit po víkendu.
Deniisku, my naplánovali letos dovolenou v Česku (malé budou v červnu 2), právě kvůli stravě. Se zavařováním zkušenost nemám, ale moje sestra takhle na dovolenou navařila na 14 dní, uvidím ji o víkendu, tak se přeptám a pak se ti ještě ozvu, jo?
Ahoj, také jsem se nad tím zamýšlela – našemu budou v červenci 2 roky a chceme někam vyrazit..každé dítě má jiné jídlení návyky a náš jí od 1 roku praticky to co my a je dobrý jedlík(co se týče zavádění nových jídel) takže si myslím, že když vybereme dovolenou se stravováním typu „švédských stolů“, tak by neměl být problém něco „dětského“ tam vybrat..už jsme takové dovče absolvovali (ještě bez dítěte a potom s mými „nevlastními“ dětmi – tehdy ve věku toho mladšího 2 roky a 3 měsíce) a vzpomínám si, že tam vždycky byly nějaké vařené brambory, rýže, dušená zelenina, libové plátky masa, k snídani mléko, jogurty, cereálie, nějaké pečivo s margarínem a sýrem, popř. loupáky apod…absolutně žádný problém s tím, že bychom dětem přiměřeně nevybrali, jsme neměli a děti byly ještě nadšné, že jedí „v restauraci“, takže se snažily:-)… takže my to vyřešíme takhle..jinak o uzvařování tu už byla v SOS řeč, zkus projít starší dotazy…
(P.S. ta dovča byla v Tunisu ve 4hvězd. hotelu na 8 dní v létě 2003)