Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
koření
Chci se poradit, jaké koření používáte při vaření prckům. Malému je rok, nechci ho ničím cpát, ale ani mu dávat nijaké jídlo bez chuti. Díky
Ahojky, také používáme sušeou směs bylinek a zeleniny ze zdravé výživy. Je bez soli a glutamanu. Sůl přidávám zvlášť a málo. Toto koření dávám nejen do polévek a omáček, ale třeba i na rybu nebo plátek masa…..do dušené zeleniny….. Kdysi jsme si domů kupovali jenom Podravku (nedali jsme na ni dopustit), ale od té doby co máme dítko používám pro všechny jen to koření ze zdravé výživy a už bychom neměnili. Jen nevím název, mám to přesypané a jsem skleróza :-)))
Moje osvědčená kombinace je majoránka,kmín,česnek a taky používám vegetu bez glutamanu sodného,nebo Solčanku.Masox,ani klasickou vegetu určitě ne.
Taky jsem používala zelené bylinky, kmín hlavně k bramborám a květáku – je to lépe stravitelné. Masox, vegetu a různé bujony určitě ne – obsahují glutaman. Až bude větší a budeš přisolovat podívej se mezi Bio výrobky. Prodávají se kořenící směsy, dokonce i zeleninové bujony právě bez glutamanu. např. na http://www.vegi.cz nebo http://www.countrylife.cz
Když byl synovi rok, tak jsem používala drcený či mletý kmín, sušené bylinky, a maličko jsem mu přisolovala mořskou solí. Později jsem přešla na čerstvé bylinky. A česnekem nikdy nic nezkazíme (kromě buchet).
já mám směs koření, co můžou i děti-je to ze sušených bylinek a neobsahuje to glutaman…Jen nevím název a mám to přesypané v kožence od Podravky :o( ale to samé koření nebo podobné je i na http://www.efekt.cz myslím
já se přikláním k čerstvým bylinkám… jsko jr majoránka, petržel, libeček.,. vím treď v zimě se to hůře shání ale jde to 0u dobrých zelinářů nebo ve velkoprodejnách.. nebo vlastní zásoby v mrazáku :o))
Já používám drcený kmín a zelené koření (petržel, libeček), myslím, že v Kauflandu jsem koupila Polévkové bylinky od Kotanyi, je tam pažitka, petržel, libeček a celer. Vegetu bych prckovi nedávala, obsahuje glutaman sodný a ten není vhodný ani pro dospělé, ale možná dělají Vegetu i bez glutamanu, to nevím.
Já jsem ještě v synově jednom roce používala trochu majoránky, tymiánu nebo libečku…jinak koření vždy nejdříve sušené tepelně upravené, potom event. zkusit čerstvé (třeba u petrželky) – to sušené je méně alergenní..
Omlouvám se za změnu jména
Ahoj Gábino, myslím si, že nic nezkazíš když budeš používat klasiku, sůl, trochu vegety. Rozhodně bych nepoužívala papriku, kari a podobné druhy. Já jsem používala i trochu kmín a masox.
Ahoj,
po roce se může lehounce začít solit a používat klasická koření typická pro českou kuchyni jako sladká paprika, sušená petrželka, kmín apod, pozor za ostrá a cizokrajná koření, já hodně používám Solčanku, je to zeleninová směs koření s mořskou solí neobsahující glutasol, dá ve koupit tam, co bylinky.