Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Zavaření příkrmů
Za týden v pátek jedem na týden na dovču. Poraďte, jak správně zavařit malý příkrmy, abych tam nedávala žádné konzervační látky a přesto mě jídlo vydrželo ve skleničkách po celou dobu dovolené. Jak to děláte vy? Stačí uvařit, nalít do skleniček, utáhnout víčko a povařit v hrnci a pak dnem vzůru nechat vychladit?
Já to nezkoušela a kupované jí moc nejedou, raději má ty domácí.
Děkuju!
domácí je domácí..zavař si předem.
Děkuju za rady! My si koupíme jídlo v restauraci a Šárce tam vždy někoho poprosím o ohřátí skleničky. Ty moderní víčka jsou fakt na prd..ještě že u nás tady prodávají s těmi původními „staršími“ typy, dnes je koupím a pak do nich zavařím příkrm.Ještě jednou moc děkuju.
Ahoj Andreo,
mělo by ti to vydržet přesně jak píšeš,ale pro jistotu si dej do vyhledávače zavařvání dětských pokrmů a určo něco najdeš.Pa
Já jsem si vždycky dala uvařené a ještě horké jídlo dala do skleniček,zavřela a nechala vychladnout. Pak už jsem s tím nic nedělala. A vydrželo mi to taky na dovolený. Nejdřív jsem tomu nevěřila,říkala jsem si,že se to musí zkazit,ale fakt to vydrželo. Poradila mi to ségra. Ta si takhle navařila k moři na 4 dny a i v tom teplu to cestu přežilo.
Promiň manžílka chytla můza…:o))
Ptám se budeš vařit pro manžílka a martínka? Určitě jo, tak to Šárce před dokončením odlej a budeš bez práce :o))
myslím polévku a s tím ostetním si taky jistě poradíš…
Já jsem to jídlo lehce povařila, dala do skleniček a myslím že 20 minut sterilovala. Bacha ale, musí to být skleničky s těmi pořádnými víčky, zkoušela jsem do těch „moderních“ a to se mi buď rovnou otevřelo v hrnci, nebo to blbě chytlo a jídlo se v nich zkazilo. Nesmíš to jídlo dát až po okraj, ale dejme tomu 1cm pod okraj skleničky. HOJ
Teda dík Mates-rada nad zlato :o)
Nevíme fakt mi na dovolenou vůbec nejezdíme a když tak kupujeme new. HOJ