Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kolik druhů cukroví pečete?
Zajímalo by mne, kolik druhů cukroví se kde peče? A Jaké?
8 druhů, klasiku
No teda, vy jste některé fakt šikovné…já letos úplně zaostávám, nemám vůbec nic…chtěla bych zkusit rohlíčky z lískových oříšků, ale loupu je už týden, letos bych prostě chtěla vše jinak, takže bych chtěla zkusit štafetky, úlky, kávové zrna…ale jestli to stihnu, to fakt nevím…
Budu péct cukroví ze stévie místo cukru. Je to zdravější varianta, po takovém cukroví nepřiberete, protože stévie je bez kalorií a navíc ji můžou jíst i diabetici ( můj děda bude rád:)). Recepty jsou na internetu, takže to bude hračka. Např:
http://www.jogaazdravi.cz/diabetes/wp-content/uploads/sites/2/2013/04/DIA-Zivot-a-styl-Vanoce-bez-cukru_optimized.pdf
Jinak doporučuji film Cukr-blog:)
Králíčku díky. vyzkouším. první dotaz:to vše se zpracuje a těsto musíš nechat odležet nebo hned děláš?
druhý dotaz: musí to být plná kolečka nebo jak na linecký?
(Citováno od berdy z 4.12.2015 14:53)
já to nechala asi hodinu v lednici,jako na klasik cukroví a plná kolečka.Výsledek vypadá jako na fotce vpravo 🙂
(Citováno od Králíček4 z 4.12.2015 15:08)děkuji moc.
(Citováno od berdy z 4.12.2015 20:10)
není za co 🙂
(Citováno od Králíček4 z 4.12.2015 20:27)Králíčku, mám hloupou otázku. Co to je povidlí?
(Citováno od Peťka z 6.12.2015 12:48)
Peťko,ty koupíš v potravinách,v kelímku,švestková povidla 🙂
Králíčku díky. vyzkouším. první dotaz:to vše se zpracuje a těsto musíš nechat odležet nebo hned děláš?
druhý dotaz: musí to být plná kolečka nebo jak na linecký?
(Citováno od berdy z 4.12.2015 14:53)
já to nechala asi hodinu v lednici,jako na klasik cukroví a plná kolečka.Výsledek vypadá jako na fotce vpravo 🙂
(Citováno od Králíček4 z 4.12.2015 15:08)děkuji moc.
(Citováno od berdy z 4.12.2015 20:10)
není za co 🙂
(Citováno od Králíček4 z 4.12.2015 20:27)
Králíčku, mám hloupou otázku. Co to je povidlí?
No tak tato diskuze mě dostala. Někteří i 30 druhů? Obdivuji. Já to po dnešku vidím tak na tři druhy. Po fiasku cukroví z jáhlové mouky ubývá chuti k pečení 🙂 To jáhlové je nahořklé, ale s marmeládou to jde. Už mám těsto na klasické linecké, perníčky budou taky a pak uvidíme.
ahoj, no to tedy hledím. Holky a kdy se to dá všechno stihnout?
U nás to už “vzrostlo“ na 3 druhy – linecké, které dělám ze špaldové mouky, perníčky a rafaelo kuličky tj. nepečené – toť vše. A stačí.
Po krabici dostaneme od babiček a stejně dáme i my jim. Jsme jediní, kdo pečou perníčky.
Takže nakonec je všeho dost.
(Citováno od Pavluschka z 4.12.2015 21:30)
já pekla vždy hodně,byli tři žravé děti,dokud jsem chodila do práce na tři směny,tak jsem obvykle pekla po odpolední a nebo po noční,to se mi u toho nikdo nepletl a byl na to klid,až byli děti větší,tak mi pomáhala mladší dcera,bavilo ji to a co jsem doma,tak mám na to čas
ahoj, no to tedy hledím. Holky a kdy se to dá všechno stihnout?
U nás to už “vzrostlo“ na 3 druhy – linecké, které dělám ze špaldové mouky, perníčky a rafaelo kuličky tj. nepečené – toť vše. A stačí.
Po krabici dostaneme od babiček a stejně dáme i my jim. Jsme jediní, kdo pečou perníčky.
Takže nakonec je všeho dost.
Králíčku díky. vyzkouším. první dotaz:to vše se zpracuje a těsto musíš nechat odležet nebo hned děláš?
druhý dotaz: musí to být plná kolečka nebo jak na linecký?
(Citováno od berdy z 4.12.2015 14:53)
já to nechala asi hodinu v lednici,jako na klasik cukroví a plná kolečka.Výsledek vypadá jako na fotce vpravo 🙂
(Citováno od Králíček4 z 4.12.2015 15:08)děkuji moc.
(Citováno od berdy z 4.12.2015 20:10)
není za co 🙂
Králíčku díky. vyzkouším. první dotaz:to vše se zpracuje a těsto musíš nechat odležet nebo hned děláš?
druhý dotaz: musí to být plná kolečka nebo jak na linecký?
(Citováno od berdy z 4.12.2015 14:53)
já to nechala asi hodinu v lednici,jako na klasik cukroví a plná kolečka.Výsledek vypadá jako na fotce vpravo 🙂
(Citováno od Králíček4 z 4.12.2015 15:08)
děkuji moc.