Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
SD: Máte rádi cizokrajná jídla?
O české kuchyni toho víme dost. A co si tak popovídat na téma jídel z jiných koutů světa?
Temperamentní tanečnice, moderátorka a herečka Anife Hassan Vyskočil, původem etnická Turkyně, vydává v těchto dnech svou kuchařku. Výpravná kniha s názvem To jsem já, Anife, která obsahuje kromě receptů z nejrůznějších exotických kuchyní také nesčetné příběhy z cest, ale i historky ze soukromého života Anife. Zachovává také Anifin svérázný přístup k českému jazyku s výrazy jako jsou kokurky nebo měsíčníky.
Ochutnali jste nějaké cizokrajné jídlo a jaké patří mezi vaše oblíbené?
Připravujete doma jídla ze světových kuchyní?
Co si představíte pod pojmem exotické jídlo?
Jaké exotické jídlo vás láká k ochutnání?
Podělte se s námi o své zážitky ze světa cizokrajné kuchyně a klidně přidejte i recepty na svá oblíbená světová jídla.
Jako odměnu máme pro dva z vás připravenou knihu To jsem já, Anife od sponzora diskuze, nakladatelství Ikar.
Anife ve své knize postupně představuje střípky z kuchařského umění a životního stylu Maroka, Tuniska, Bosny, Turecka a svého rodného Bulharska. Díky její radosti ze života, neutuchající lásce k vaření a svéráznému stylu se v knize To jsem já, Anife čtenáři nabízejí jedinečné, nejen kulinářské zážitky. Poutavé příběhy, recepty a fotografie lákají k vaření, ochutnávání i cestování.
Podrobné info k soutěži najdete na soutěžní stránce.
Pokud jedu do cizí země, přivezu si vždycky odtamtud koření. Miluju trhy a různobarevné přísady do kuchyně. Někdo si přiveze z cest oblečení a kabelky, já raději koření. Těším se pak z dobrot uvařených s typickými pochutinkami ještě dlouho a připomínají mi dálky protkané sluncem 🙂
Na dovolené u moře jsem jedla sepie, vypadaly jako smažený sýr. Nevěděla jsem že se musí jíst horké, když vychladly tak zgumovatěly 🙂
Cizokrajná jídla nemusím, jsem spíš na naši českou kuchyni, ale třeba někdy něco cizokrajného ochutnám,ovšem červy, nebo žabí stehýnka to rozhodně nebudou
Já ano! Mám ráda jídlo obecně a taková řecká kuchyně se všemi těmi lilky, cuketami, kalamáry a podobně.. to jsem úplně blažená.
Cizokrajná jídla mohu. Když mám možnost, ochutnám. Chutná mi suši, ústřice, žabí stehýnka, různé druhy mas (klokaní) ……… Nedávno jsem chutnala buchtu, byla poměrně nízká, čokoládová a v ní byly zapečeni červi. Chutnali jako sekané oříšky.
(Citováno od uznevimco z 22.1.2015 21:58)Teda ty červy si nějak nedokážu představit ale že chutnají jako oříšky už jsem také slyšela,spíš by mne zajímalo jak chutnají ty žabí stehýnka,mně od toho odrazuje to,že to na talíři vypadá jak když tam žábě upadla půlka těla,ale prý je to výborné.
(Citováno od knizkova8 z 23.1.2015 10:56)Žabí stehýnka mně chutnají podobně jako kuřecí křídélka. Jedla jsem je poprvé na másle (se šalotkou, česnekem, bílým vínem a petrželovou natí)a podruhé na medu (med, sojóvá omáčka, rajský protlak, škrob…).
(Citováno od uznevimco z 23.1.2015 12:30)Teda takto to zní opravdu lákavě asi se budu muset přemoci a ochutnat,děkuji moc za odpověď
(Citováno od knizkova8 z 23.1.2015 12:41)
Až je budeš připravovat nebo si je dávat v restauraci, tak si je nech rozpůlit. Už ti nebudou připadat jako žába, ale jako kuřecí křidýlko nebo horní palička bez kůže.
Přeji úžasný gurmánský zážitek.
Cizokrajná jídla mohu. Když mám možnost, ochutnám. Chutná mi suši, ústřice, žabí stehýnka, různé druhy mas (klokaní) ……… Nedávno jsem chutnala buchtu, byla poměrně nízká, čokoládová a v ní byly zapečeni červi. Chutnali jako sekané oříšky.
(Citováno od uznevimco z 22.1.2015 21:58)Teda ty červy si nějak nedokážu představit ale že chutnají jako oříšky už jsem také slyšela,spíš by mne zajímalo jak chutnají ty žabí stehýnka,mně od toho odrazuje to,že to na talíři vypadá jak když tam žábě upadla půlka těla,ale prý je to výborné.
(Citováno od knizkova8 z 23.1.2015 10:56)Žabí stehýnka mně chutnají podobně jako kuřecí křídélka. Jedla jsem je poprvé na másle (se šalotkou, česnekem, bílým vínem a petrželovou natí)a podruhé na medu (med, sojóvá omáčka, rajský protlak, škrob…).
(Citováno od uznevimco z 23.1.2015 12:30)
Teda takto to zní opravdu lákavě asi se budu muset přemoci a ochutnat,děkuji moc za odpověď
Cizokrajná jídla mohu. Když mám možnost, ochutnám. Chutná mi suši, ústřice, žabí stehýnka, různé druhy mas (klokaní) ……… Nedávno jsem chutnala buchtu, byla poměrně nízká, čokoládová a v ní byly zapečeni červi. Chutnali jako sekané oříšky.
(Citováno od uznevimco z 22.1.2015 21:58)Teda ty červy si nějak nedokážu představit ale že chutnají jako oříšky už jsem také slyšela,spíš by mne zajímalo jak chutnají ty žabí stehýnka,mně od toho odrazuje to,že to na talíři vypadá jak když tam žábě upadla půlka těla,ale prý je to výborné.
(Citováno od knizkova8 z 23.1.2015 10:56)
Žabí stehýnka mně chutnají podobně jako kuřecí křídélka. Jedla jsem je poprvé na másle (se šalotkou, česnekem, bílým vínem a petrželovou natí)a podruhé na medu (med, sojóvá omáčka, rajský protlak, škrob…).
teda Kuba-Havana,pardon***
nekdo se me tu tazal,kde jsem jedla krokod.masicko-na Kube,Havaj…
Jinak zabi stehynka i muj kamarad v Cr bezne kupuje,me to chutnalo jako jemne kureci ..Stejne jako krokod farmy se rozrostly uz i v Cr,jak ctu 😉
Ono,to ze neco nas vetsinou za ziva “desi“,ci nevydapa zrovna vabne(cervy a pod.)netovna se ze je to fuj a narody,co to jedi,nejsou prasatla,ale i vedi,proc to jedi a jake jum to dava zoviny… 😉
Se musim pousmat,napr.veprove se ji hojne a pritom nepatri ke zdravim masum(narozdil od cerveneho;hoveziho …a prritom prase je prase,ze,vali se v kdecima sezere take kde co(neli jsme kdysi davno 2cuniky)to nikomu nevadi…ale jak to ma napr oci(morske potvory)tak aniz by to nekteri lide ochutnali,uz automaticky rikaji fuj ..to je skoda,v Cr se ji nejmene ryb celkove…
to jen k tomu …
je supr se nebat,zapomenout na predsudky a pokud je moznost,tak v kazde zemy vyzkouset.. no ono ta hygiena neni i normalnich Cr restauracich nejak valna,jense to az yak okate nevidi,to stejne sunka,salam z obchodu…zlate zabi stehynka, oproti tomu,to je ciste maso a vim,co jim 😀
Cizokrajná jídla mohu. Když mám možnost, ochutnám. Chutná mi suši, ústřice, žabí stehýnka, různé druhy mas (klokaní) ……… Nedávno jsem chutnala buchtu, byla poměrně nízká, čokoládová a v ní byly zapečeni červi. Chutnali jako sekané oříšky.
(Citováno od uznevimco z 22.1.2015 21:58)
Teda ty červy si nějak nedokážu představit ale že chutnají jako oříšky už jsem také slyšela,spíš by mne zajímalo jak chutnají ty žabí stehýnka,mně od toho odrazuje to,že to na talíři vypadá jak když tam žábě upadla půlka těla,ale prý je to výborné.