Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co k večeři ?
Tak mi ženské poraďte, co děláte každý den k večeři. My máme pořád jen pečivo s něčím, zeleninu, a už to leze někdy krkem. Oběd máme my v práci, Adam ve škole, ale nemám čas vařit teplé večeře. Jak je to u Vás? Co tak běžně večeříte? A taky aby nás to nezruinovalo, člověk v dnešní době ušetří fakt snad jenom na tom jídle (i když jdu někdy do obchodu a nestačím se divit :-O)
My máme dnes k večeři tousty plněné salámem a sýrem a do trouby na plech dám veku-kečup-slaninu-sýr a nechám zapéct
(Citováno od mura z 27.1.2015 15:24)
dobry napad …burtgulas taky mnamky 😉
Dnes budou na grilu ryba+brambory 😉
My máme dnes k večeři tousty plněné salámem a sýrem a do trouby na plech dám veku-kečup-slaninu-sýr a nechám zapéct
U nás je teď dost oblíbený buřtguláš – s chlebem.
Co třeba různé saláty, Třeba rajčata, okurka, balkán, popř. olivy, oliv.olej, kapka octa.
Nebo rajčata, brokolice, balkán, pokapat olejem (hlavně tu brokolici).
Nebo: joburt, fazole, trochu majonézy, rajčata, okurka, tvrdý sýr.
Krupicovou kaši,puding,pečivo s tuňákovou pomazánkou,máslové špagety(top večeře mých dětí),dušená mrkev s brambory,mufinky,míchané vajíčka….podle času,obsahu lednice,vydatnosti oběda:-)
selská omeleta z včerejších brambor
Na pánvičce osmahnu cibulku,přidám brambory na plátky,zaleju osolenými vajíčky,dle libosti mohu přidat i např hrašek atd. Jednoduché,rychlé a velmi chutné
Ještě mne napadlo jedno rychlé jídlo, které je u nás oblíbené. Okořením a osolím kousek masa, třeba plecko (většinou den předem si přpravím do lednice), prudce opeču na oleji v tlakovém hrnci. Zaleju troškou vody a hrnec zavřu. Za půl hodinky (podle velikosti masa) je měkké. Natrhám na kousky a vložím do bagety, Případně přidám zeleninu, cibuli, okurky a podobně. Pokud maso vychladne, natřu bagety máslem, nebo pomazánkou a vkládám maso na svačinu do práce. Je to určitě kvalitnější a chutnější, než kupovaná bagety nebo uzeniny.
A co třeba palačinky? Chápu, že přijít domů z práce a rychle zadělat těsto, smažit a hlídat talíř před vyhládlou rodinou je těžké. Také to tak mám, proto v případě nedostatku času si palačinky udělám den předem, nepromazané překryji folií a uložím v lednici. Druhý den opatrně ohřeji v mikrovlnce, nebo v troubě a namažu. Přikládám recept na palačinky, které jsou dobré a hlavně nevysychají. Po ohřátí nepoznáte rozdíl. Konečně, takto se často podávají palačinky v některých restauracích. Připravené palačinky ohřejí, naplní a prodávají za drahé peníze.
Těsto:
440g hladké mouky
1 litr mléka
4 vejce
trochu oleje,
lžíci cukru
špetku soli
Palačinky se netrhají a lze je udělat tenké.
zde jsou ty slíbené recepty na pomazánky–Pomazánka z červené řepy
Sterilov.červená řepa,cibule,vajíčko,salám-nakrájíme najemn. a smícháme s troškou tatarky.Dochutíme solí a pepřem.Pomazánka z ryb v tomatě
Ušleháme krab.ryb v tomatě,měkký sýr,cibuli,okurku,lžíci majonézy,pepř,sůl a zelené natě.Paštiková pomazánka
100g paštiky,1 měk.sýr,2 sladkokys.okurky,sůl-vše smíchat.Pomazánka z moravanky
Pomeleme moravanku,200g salámu a pak přidáme trošku majonézy.Pomazánka z tvarohu
Tvaroh,postrouh.mrkev,2 vařen.vejce,sůl a zelené-zamíchat.Zeleninový tvaroh
50g mrkve,50g celeru a 20g křenu-jemně nastrouháme,přidáme oloupaná nadrobno nakrájená 50 g rajčat a 1 tvaroh-promícháme.Osolíme,ochutíme troškou citron.šťávy,vmícháme usekanou pažitku,1dl šlehačky.Ředkvičková
1 svazek ředkviček,150 g neochuc.pomazánkového másla,sůl-promíchat a zelené na ozdobu.Pomazánka z pečeného masa
Kuře nasolit,grilov.koření,kmín,nahrubo cibule podlét-dát péct.Upečené,vychladlé kuře i se šťávou pomeleme(já jsem to i rozmixovala-nechtělo se mi mlét)smícháme s másle,najemno cibuli-dochutit podle sebe.Toto jsou pomazánky,které jsem dělala nedávno,buď na večeři,pro návštěvy a taky pro tchýni(měla srazy s ženskýma),jinak dělávám ještě jiné.
(Citováno od mura z 26.9.2014 16:48)Moc děkuju 🙂
(Citováno od tvorenicko z 14.10.2014 11:19)
dobré recepty 🙂