Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Slaná buchta, závin apod.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké osvědčené recepty na slané buchty, záviny, plněné rohlíčky apod. Dochází mi inspirace, navíc zanedlouho budeme mít akci, tak by se mi hodily nějaké novinky. A třeba bych něco stihla i vyzkoušet předem.
A co takhle plněné žampiony? Žampion vydlabeš, na cibulce osmazíš to, co jsi vydlabala, přidáš česnek,sůl,pepř, šunku, slaninu (co tě napadne nebo lednička dovolí), naplníš tím ty vydl.žampiony, položíš plátek sýra a dáš do trouby zapéct. Je to fakt mňamka :-).
(Citováno od tvorenicko z 26.8.2014 12:14)Tvorenicko, ty plněné žampiony byly moc dobré, díky za tip. Jen jsem se proklínala, že jsem koupila malé, špatně se vydlabávaly…Ale aspoň už vím pro příště 🙂
(Citováno od Marinada z 4.9.2014 11:03)Tak to mě mrzí, zapoměla jsem napsat, že by měli být větší. Ale jsem ráda, že chutnalo, taky se na ně o víkendu zase chystám. Přemýšlela jsem, kdyby se do toho přidala niva, to by taky nemuselo být špatné. Ale aby těch chutí už nebylo moc :-/
(Citováno od tvorenicko z 4.9.2014 11:45)
Vůbec nic se neděje, já jsem ráda, že mám nový recept 🙂
A co takhle plněné žampiony? Žampion vydlabeš, na cibulce osmazíš to, co jsi vydlabala, přidáš česnek,sůl,pepř, šunku, slaninu (co tě napadne nebo lednička dovolí), naplníš tím ty vydl.žampiony, položíš plátek sýra a dáš do trouby zapéct. Je to fakt mňamka :-).
(Citováno od tvorenicko z 26.8.2014 12:14)Tvorenicko, ty plněné žampiony byly moc dobré, díky za tip. Jen jsem se proklínala, že jsem koupila malé, špatně se vydlabávaly…Ale aspoň už vím pro příště 🙂
(Citováno od Marinada z 4.9.2014 11:03)
Tak to mě mrzí, zapoměla jsem napsat, že by měli být větší. Ale jsem ráda, že chutnalo, taky se na ně o víkendu zase chystám. Přemýšlela jsem, kdyby se do toho přidala niva, to by taky nemuselo být špatné. Ale aby těch chutí už nebylo moc :-/
A co takhle plněné žampiony? Žampion vydlabeš, na cibulce osmazíš to, co jsi vydlabala, přidáš česnek,sůl,pepř, šunku, slaninu (co tě napadne nebo lednička dovolí), naplníš tím ty vydl.žampiony, položíš plátek sýra a dáš do trouby zapéct. Je to fakt mňamka :-).
(Citováno od tvorenicko z 26.8.2014 12:14)
Tvorenicko, ty plněné žampiony byly moc dobré, díky za tip. Jen jsem se proklínala, že jsem koupila malé, špatně se vydlabávaly…Ale aspoň už vím pro příště 🙂
Danniello, tak to jsem ráda, že chutnají. Já se zase chystám vyzkoušet ty žampiony od tvořeníčka, ale asi nebudu tak rychlá jako Ty 🙂
Holky, dík za další tipy.
Marinado, ty česnekové uzlíky jsou super, už uvažuju o tom, čím česnek nahradit, aby bylo víc druhů. Třeba niva.
Nebo česnek a místo části mlíka a oleje dát rajský protlak. No, budu zkoušet a napíšu.
A co slané plněné rohlíčky?
Těsto na rohlíky, vyválet, rozkrojit na 8 trojúhelníků, naplnit, smotat, potřít vajíčkem a posypat zrníčky (sezam, mák, kmít, slunečnice…) A upéct.
Nebo mini pizzy.
Buchtu bych zkusila
Kuřecí bábovka s rýži:
Kuře očistíme, nakrájíme, osolíme, okořeníme a na rozpáleném másle orestujeme s cibulí. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Uvaříme si rýři. Když je téměř hotová, vložíme polovinu do vymaštěné bábovkové formy. Vložíme maso, můžeme přidat zeleninu (hrášek, kukuřici, papriku), rozklepneme vajíčka (syrová) a na ně dáme zbytek rýže. Zlehka upěchujeme a v předehřáté troubě pečeme.
Recept jsem si našla na internetu a měla velký úspěch. 🙂
A co takhle plněné žampiony? Žampion vydlabeš, na cibulce osmazíš to, co jsi vydlabala, přidáš česnek,sůl,pepř, šunku, slaninu (co tě napadne nebo lednička dovolí), naplníš tím ty vydl.žampiony, položíš plátek sýra a dáš do trouby zapéct. Je to fakt mňamka :-).
My jako milovníci hub – naplníme listové těsto podušenými houbami.
A taky, protože máme rádi kysané zelí, tak naplním povařeným kysaným zelím a navrch nakrájím klobásu – takovou tu výrazné chuti. To se pak oblizujeme všichni.
Danniello, já taky díky – to je dobrý nápad udělat pizzovou náplň na listové těsto, určitě někdy vyzkouším. Taky se těším ještě na další tipy, ráda vyzkouším něco nového.
ted jsme meli o vikendu a v jednom byla sunka, cuketa na platky, syr a v druhem vse co se doma naslo – sunka, syr, porek, uvarene vajicko…
dobra do toho i lucina, spenat…