Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vaječný likér/koňak
Jak jste na tom s tímto mokem? Dáte si rádi a je to vánoční dobrůtka nebo si dopřejete kdykoli v roce, kdy dostanete chuť?
Jak už jsem psala, tak tomu alkoholu moc nedám, ale mým dětem moc chutná pseudo koňak ze špiček. Pořád přemýšlím, jak ho udělat. Kdysi jsem dělala takový falešný likér, kdy jsem smíchala rum a kondenzované sladké mléko (rychlovka a vypilo se hned) – chutnal všem. Vím, že jsou složitější recepty a určitě i výsledek je pak chutnější, ale nám to tehdy opravdu stačilo bohatě 🙂
Ale teď přemýšlím, jak to udělat pro ty děti? Bez alkoholu, s chutí toho rumu bych si poradila trestí, ale jak a čím zředit to mléko na pijatelnou hustotu a i trochu trvanlivou skutečnost?
Máte někdo recept, jak na to? A když jsem nakousla téma “koňaková špička“, tak znáte někdo recept na tu tekutou náplň?? Díky *
3žloutky
1,5 lžic curku
1 vaniclkový cukr….třít
1 neslazené mléko
1 slazené mléko
rum
a pak jsem také našla kdysi recept v časopisu
800 ml mléka
150g krupisového cukru
1 balíček vanilkového pudinku
6 žloutků
2 vaninlkové cukry
350 ml rumu
– z mléka, poloviny cukru a pudinkového přážku uvačíme krém
– žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a vanilkovými cukry do husté pěny, přidáme ji do horkého pudinkového krému a dobře mícháme
– přilijeme rum a necháme chladnout
ježečku já bych to řídla kondenzovaným neslazeným mlékem tatrou…já tak občas dělám vaječnák když dostanu a jsou to husté ostré a nejdou z lahve…
jinak jdu pro recept já dělám s alkoholem