Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Uzené kuře
Ahoj, koupila jsem celé uzené kuře. Bohužel mě dost zklamalo, chuťově sice není špatné, ale je plné vody, nacucané jak houba. Navíc u kosti je docela krvavé, což nevím, jestli je u uzených kuřat normální nebo ne. Ráda bych s ním něco provedla, aby bylo “poživatelné“. Nenapadá někoho nějaký recept nebo nápad, jak ho tepelně zpracovat? Díky moc. Jessenka
jinak i uzeného platí, že pokud je maso dobře udělané tak jde lehce od kosti, takže pokud maso na kosti drží pevně tak bych to vyhodila
krvavé bych teda taky nejedla ani nijak jinak nezpracovávala
kupuji často uzená kuřecí stehna, udělám z nich vývar a pak uzenou nebo česnečku a k masu přidělám šťávu a jíme s bramborovou kaší, nebo šunkofleky
kupuju zásadně nebalená – balená mě dost zklamala a mám už vyčíhnuto, kde nakupovat, aby nám chutnalo – ne každé vyuzené stehno je dobré
u kosti občas jsou větší stopy po krvi, ale krev je vyuzená a maso není krvavé=syrové
Ja bych tedy v prvni rade nedala do ust maso,zvlaste kureci,ktere je krvave u kosti-pises,ze chutove neni spatne,tak predpokladam,ze jsi ho vyzkousela..
Nejen proto,ze syn mel Salmonelozu,koupil si kure ve stanku v Brne a nikomu to nepreji 🙁 pritom zrovna u kosti se zdalo ok..
Jinak ano,jak pise nuninka,ale snedla bych ho opravdu az po dalsi tepelne uprave,jak pise nuninka!!! 😉 ale co pises ty,tak u mne by slo spise rovnou do kose,vody se radeji napiju,nez ji met v kureti 🙂
Meggiii
Tak já občas kupuji uzené stehna. Dávám je na páru. Jindy zase peču v troubě na zelenině.
Další možnost je obrat, nakrájet, zapéct třeba s těstovinami.