Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz        Partner:    Pro Alergiky 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » Rodinná (i jiná) témata » Výživa, vaření, recepty » řepkový nebo slunečnicový olej



řepkový nebo slunečnicový olej
Anonym
7.10.2013 v 20:21:57

Jaký olej používáte v kuchyni raději? Je lepší slunečnicový nebo řepkový? Kámošce řepkový nevoní, ale já v něm nic necítím a navíc je prý zdravější….
Nikdy jsem to moc neřešila, ale teď nevím.:o)

Stránky: [1] 2
Anonym
22.10.2013 v 20:27:35

a jak to máte s olejem v potravinách? Řešíte, jaký olej daná potravina obsahuje anebo je to fuk? Já bych třeba docela ocenila, kdyby se začal používat třeba ten řepkový, který má vyváženější poměr 3 a 6 omega mast.kys., než nějaký palmový hnus. Proč si třeba “nezamlsat“, ale se zdravějším tukem?;o)

matodatomatodato
8.10.2013 v 18:03:06

Na smažení kupuju řepkový, do salátů olej téměř nepoužívám, takže slunečnicový nekupuji vůbec. Do guláše dávám sádlo a zeleninku do polévky lehce osmahnu na opravdovém – jak se u nás doma říká – másle. Olivový olej používám sporadicky, taky nám moc nevoní.

Anonym
8.10.2013 v 17:31:46

do studených jídel nepoužívám žádný – nechutná mi to
do teplých jídel většinou slunečnicový – je víc neutrální než řepkový
olivový nesnáším, cítím ho na 5 kilometrů ;-)
semelka

77olga77olga
8.10.2013 v 16:58:08

Jo a do friťáku jedině slunečnicový olej.

77olga77olga
8.10.2013 v 16:56:51

Používám slunečnicový. Řepkový mi smrdí,měla jsem ho jen jednou koupený a od té doby neee. Hlavně tedy rozlišuji použití tuků – na hovězí a vepřové používám sádlo, na kuřecí slunečnicový olej. Do studené kuchyně či do pesta jedině olivový olej.

Ivča a DomčaIvča a Domča
8.10.2013 v 16:52:30

Tak já v první řadě nikdy nekupuju oleje balené v plastu, protože jsou rafinované, kupuju jen ty ve skle. Max. používám olivový extra virgin, a to jak do studené kuchyně, tak na smažení, pečení…Slunečnicový mi v salátech nechutná, takže do studené ho nepoužívám a do teplé ho nedávám, aby se nezahříval.

LussyLussy
8.10.2013 v 16:02:35

Já to různě střídám a hlavně koukám na to,aby nebyl vyrobený z geneticky modifikovaných surovin, což ten řepkový dost často je.

nuninka
7.10.2013 v 21:22:02

Já nejvíce používám slunečnicový. Koupila jsem si i řepkový nebo sezamový. Ale ze všeho nejvíce používáme olivový olej.

halinahalina
7.10.2013 v 21:21:46

Já používám do salátů olivový olej lisovaný za studena, většinou si vozíme z Řecka přímo od známého majitele olivových sadů. Na běžné b´vaření používám slunečnicový, řepkový mi chutná míň.
A který je zdravější? Já mám pocit, že chvíli ten a chvíli zas ten druhý, podle toho, co zrovna vědci vykoumají. :-D

…starosti, ale hlavně fůru radostí.

JanaKJanaK
7.10.2013 v 21:16:45

Já to řeším poměrně často, na jídlo a studenou kuchyni používám výhradně slunečnicový. Řepkový pouze pro fritování nebo smažení a olivový vůbec, poznám ho v každém jídle a vůbec mi nechutná.

Stránky: [1] 2



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.

  • výchova, děti, rodiče, maminka

    © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist