Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Skleněné hrnce
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda máte doma někdo skleněné hrnce? Vidím je prvně a zajímalo by mě, jak se v ních vaří? A co si o nich myslíte?
Díky
Takže jsem hrnec už párkrát vyzkoušela a vaří se v nich dobře. Je docela zvláštní pozorovat, jak se to jídlo vaří, ale zatím mě to celkem baví 🙂 S manipulací je třeba trochu opatrně. Nechávám je pár minut vychladnou, než je z plotny přenesu na stůl. Sklo je celkem tlusté, zatím se mi nijak nepoškrábalo, zkusila jsem používat i kovové kuchyňské náčiní a v pohodě. Celkově jsem celkem spokojená, ta cena není zase tak veliká a je to zajímavý zážitek.
Díky za odpovědi :)Líbí se mi na nich, že je to vyloženě jen sklo, žádná chemie, ačkoliv je pravda, že je nutná větší opatrnost při zacházení jak píšete.
Asi zkusím 1 na zkoušku a uvidím, jak se s ním bude vařit. Později sem vložím zážitky. Každopádně ještě jednou díky za ohlasy 🙂
Anonymní dotaz na hrnce – není to spíš nějaká rádoby reklama? 🙂
Jedna známá se opařila, když jí praskla skleněná konvice v ruce. A v nemocnici jí říkali, že je to velmi častý případ opaření. Takže tuhle konvici fakt ne.
Hrnce budou určitě odolnější, ale stejně bych je nechtěla. Nechtělo by se mi pořád hlídat, abych do toho při vaření něčím neklepla. Asi bych byla permanentně napjatá. 🙂
Zapékací misky jsme měli, byly super, ale při manipulaci strašně kloužou a jak jsou žhavé, musí se s nimi oproti jiným zacházet hodně opatrně. Máme keramické, ty jsou žhavé taky hodně dlouho, ale nekloužou.
(Při stěhování skleněnýma miskama někdo praštil, čímž jsme o ně přišli jednorázově.)
Jsem velmi spokojená se skleněnými varnými mísami a pekáči. Ale hrnce bych takové asi nechtěla. Jednak v troubě na pečené maso nebo jiné jídlo skrz tu mísu vidím, ale na sporáku to není až tak potřeba. Používám prostě smaltované hrnce a jsem spokojená. Podle mého názoru to je vyhození peněz a kdo ví, jak dlouho to vydrží, když je to sklo…
čtenářka
Já měla jenom skleněnou konvici na čaj. Ale při vaření mi praskla. Já mám raději klasické hrnce. U těch skleněných bych se bála, že hned prasknou.
tyhle hrnce neznám
občas vařím ve skleněných kulatých zapékacích misách ze Simaxu, vaří se v nich relativně dobře, ale musí se brát v úvahu že kumulují teplo a i po vypnutí plynu to vaří ještě docela dlouho
používám je ale jen v nouzi, protože přesně, jak píše katka2000, mám strach, že to rozbiju…
semelka
tady ten hrnec má mamka. Vaří se v něm normálně, jen musíš dávat větší pozor. Výhoda je, že jde dát do mikrovlnky.
Vzhledem k tomu, že mám indukci, tak bych si v něm asi moc nepovařila, ale pokud máš plyn, tak proč ne..jen musíš mít pod tím při vaření podložku na rozptýlení.
Osobně bych do toho asi nešla, protože bych se bála rozbití.