Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vaření v myčce nádobí?
Právě jsem na webu narazila na článek o této prý extra módní záležitosti poslední dobby – viz http://www.novinky.cz/zena/zdravi/311809-vareni-v-mycce-na-nadobi-nejnovejsi-fenomen-v-priprave-jidla.html
Prý šetříte čas i peníze, protože myjete špinavé nádobí a zároveň “vaříte“. Jen musíte připravovaný pokrm vakuově uzavřít (do nádoby, do alobalu), aby se k němu nedostala špinavá voda, chemie…
Tak co vy na to?
No, já slyšela, že se v pračce dají předeprat okurky před zavařováním, aby se to nemuselo dělat ručně. Ale o zavařování ať už v myčce nebo pračce jsem nikdy neslyšela, ani neplánuji zkoušet. Jediný nový experiment, co momentálně dělám, je pečení povidel v troubě.
Zavařovat v pračce, a to jak?
jarmu, to zírám. my myčcku teprv budem pořizovat, takže se nás to zastím netýká. tady kdysi probíhala diskuze o zavařování v myčce a záhy jsem se dozvěděla, že se dá zavařovat i v pračce. to si ale nedovedu představit.jana231
Představa, že přijdu na návštěvu a kamarádka strčí mezi špinavé nádobí uzavřenou mísu, zapne, nechá umýt – uvařit a pak mě tím pohostí, fakt nic moc. 🙂
Ale to zavařování mi naopak přijde dobré, jo, Jarmuschko, dělá se to samostatně, bez toho nádobí. I když – kdyby někdo měl takovou potřebu, určitě by k tomu nějaké ty talíře mohl šoupnout taky. 🙂
No, já dosud slyšela jen o tom zavařování v myčce – blíže jsem to nezkoumala, ale jestli jsem pochopila, dělá se to “extra“, bez současného mytí nádobí.
A k tomu vaření jídla – když jsem četla jen titulek, tak jsem předpokládala, že to bude něco podobného. Představa, že se tam zároveň myje nádobí a zároveň “vaří“, se mi velmi ekluje…
A ano – projev neúcty k tomu, pro koho “vařím“…
😯
Tohle mi přijde dost nechutné, to už bych radši koupila nějaký polotovar a šoupla to do mikrovlnky… Připadalo mi to i jako neúcta k tomu, komu jídlo vařím.
Pro mně naprosto nepřijatelné.
No nevím, ale představa jídla z myčky, ve kterém je špinavé nádobí mě opravdu neláká . Článek jsem četla a přijde mi to ne zrovna nechutné, ale nejedlé. Nevěřím, že to jídlo do sebe nenatáhne nějaké výpary z myčky.
Za mě, tohle vaření opravdu ne. Raději strávím v kuchyni půl dne.
Tak jsem čekala, jestli sem napíše ještě někdo. Že by to tak nestálo za řeč?
Já bych měla strach, že se do jídla dostane něco co nemá a za další mi nepřipadá, že by to byla úspora něčeho. Moje myčka je vždycky plná a buď v ní bude jenom nádobí a nebo někde nádobí bude chybět a nahradí ho jídlo – nádobí pak budu mýt dvakrát?
Jarmuschko, slyšela jsem už dřív o zavařování, a to mě docela zaujalo. Na odkaz jsem se ještě nedívala, no, ale mně to nějak pocitově přijde divné, kdybych to i úplně uzavřela, že se mi jídlo vaří při mytí nádobí. Vím, je to jen pocit, ale prostě takhle to vnímám.
Na druhou stranu, třeba to zavařování by mi přišlo super, jen naskládat sklenice a zapnout ten správný program. 🙂