Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Zavařujete?
- Zavařujete nebo si myslíte, že je to zbytečná investice a čas, který tím strávíte?
– Co všechno zavařujete a máte nějaký suprový recept?
– Experimentujete a zkoušíte i různé kombinace?
– Jak zavařujete? (klasika, trouba, myčka)
Holky a jaké je to s tím mákem?
Teda Bamisko, ty se vtom horku činíš 🙂 Ale ten pečený čaj mňam, mňam.
právě v troubě – rybíz, višně, jablka, rozinky, pomeranč, broskev tam přihodím za chvilku jsou dost měkké 😀
lík na okurky udělaný a jdu za chvilku na to
Ovoce a mák, zajímavé. A pečený čaj je senzační 🙂
jarmuschko a od toho “etkra“(si ted nevybavuju jak se to píše 😀 která kombinace ti chutnala….ovoce a mák mi zní velmi zajímavě a oboje mám ráda…
angrešt jsem neměla už ani nepamatuji a marmeládu z něj nikdy….
Zavařuji, ale už ne tolik, jako dřív.
Letos jsem zavařila okurky – pro nás a pro moje rodiče.
Z červeného rybízu, který nestihly holky před táborem spást, jsem si udělala džem na linecké.
A aktuálně jsem rozemlela černý rybíz, promíchala v poměru 1:1 s cukrem, teď se to odleží. Pak to narvu do skleniček, “zaliju“ rumem, zavíčkuju a v těchhle vedrech radši strčím do lednice (ale prý by to mělo vydržet normálně ve šteláři) – výborné do tvarohu, jogurtu.
😉
Hodně zavařuji podle toho, co dostanu – spousta lidí kolem nás má přebytky a rádi se toho zbaví. Takže občas dýňový kompot, ty okurky, sousedka mi za dobrou cenu nosí broskve.
Když jsem byla těhotná, dostali jsme 7 kg červeného angreštu – udělala jsem marmošku, taky výborná na linecké. Vydržela několik let.
Občas zkouším nové recepty – od Oetkera (zajímavé kombinace ovoce, ovoce s mákem, s ořechy).
Jo a pečený čaj dělám pravidelně.
A pampeliškový “med“.
🙂
holky, díky za tip na přesnídávku – ty jó, na tu jsem úplně zapomněla… Marmeládu z broskví mi děti nerady, tak jsem dneska navrhla jen svařit broskvovou šťávu přepasírovanou přes sítko, používala by se jako sirup do vody nebo na želé na buchty s ovocem, co děcka milujou. Ale přesnídávky určo udělám, hned letím pro vanilkové pudinky!!!
nepřihl. Matilda – trčím v knihovně a peču se tu – celé tři hodiny pod slunkem, které mi hřeje do oken…
Zavařujeme… Letos zatím okurky – ty vždycky, meruňky, angrešt, třešně a podle úrody asi ještě broskve (loupu ze slupky), možná papriky, lečo. Zavařuju klasicky v hrnci, letos jsme koupili “moderní zavařovací“, tak s ním maturuju. Zavařujeme co máme v zahradě a něcko k tomu přikupujeme.
ha – ta přesnídávka je dobrý tip 😀 už se olizujuuu
Jinak, kdo zavařuje maso? Tipy a triky seeem, potřebuju na příští týden na dovču 😉
Bamisko, mňam, mňam 🙂 letos možná bude dost broskví, tak taky udělám přesnídávku 🙂 Uvidíme jestli to ještě nepopadá.