Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co nej-exotičtějšího jste jedly?
zkoušíte rádi nové jídla? A když jste na dovolené, dáváte si to co znáte, nebo zkoušíte i místní speciality?
Co nejšílenějšího, exotického atd… jste zkusily?
Holky, a jedl jste někdo hada? To by mě zajímalo, i bych ráda někdy zkusila.
Na pstruha mám metodu, rozloupnu a vyndám opatrně celou kostru, takže zbyde jen pár kostiček u hlavy a u ocasu. Jde to lehce, jen člověk musí přijít na ten správný hmat. 🙂
Radko a jak ty řízky z koulí děláš? Tchýně je má hrozně tuhý.
býčí koule nebo pstruha nepovažuji za exotiku, jsou to naše běžně užívané potraviny. takový koule jako řízek jsou super:-) na pstruhovi mě vadí kosti:-(
hlemýždě jsem jedla, když jsme byli v 97 v záplavách a byli s hordou dětí bez jídla. naštěstí s náma byl šéfkuchař z luxusního hotelu, tak nám je suprově připravil.
lien tak jsem se dívala, a ocean 48 – to je ten obchod má sice v brně čtyři prodejny, ale jinde v republice nic. škoda. když je cenově srovnám s e-shopem mořské ryby, je podstatně levnější.
pstruhy bych taky nekdy prubla,
ale co bych nepozrela
tak klokana, cervi a hmyz.
Jinak exoticka kuchyne me laka,
ochutnala jsem kalamary, zraloka
a ruzne ryby a vyborna vec.
ochutnala jsem pštrosa, klokana, žábu a bizona. Chobotnici a škeble jsem zkusila, ale hnusí se mi to.
Doma vařím tak nějak obyčejně, nevyhledávám žádné podivnosti. Třeba dneska jsem koupila pstruhy, někomu to příjde divné, ale v životě jsem je nejedla. Budu je dělat poprvé. Jak píšu, nerada zkouším nové suroviny. Nepovažuji se za zdatnou kuchařku, byť rodina si nestěžuje. 🙂
Teru, dobrý 🙂
Býčí koule jsem prý jako malá zkusila, ale už si nevybavím jaké to bylo. Jo a mamka říkala, že jsem jedla grilovaného psa. Tak nevím jestli to je pravda, nebo jestli si ze mě dělala srandu.
Co bych ale fakt nemusela jíst, to je různý hmyz.
A mozek teda taky ne. 🙂
Tak já na dovolené vždycky zkouším místní speciality. Asi nejvíc exotický věci jsem jedla v Egyptě, protože jsem jezdila mimo resort s delegátama/delegátkama a jedla opravdu mezi místními a ne jen v hotelu. Jen se předem nesmím ptát, co to je, protože jinak bych to nepozřela. 🙂 Byla to polívka z velblouda s různými vnitřnostmi, oko na mě ještě mrkalo. 😀 Různý druhy ryb s ostnama, vypoulenýma očima, modro-červený, nebo se zelenýma kostma. Čerstvý mušle v Belgii nebo Francii byly úžasný, na Kypru samá lahůdka, tehdy to tu ještě nebylo, teď se všechno dá koupit ve specializovaných obchodech (chobotnice, plněné vinné listy, apod.), nebo ve Španělsku jsem před lety poprvé ochutnala paellu (směs na pánvi, takový rizoto s mořskými plody a třeba hlemýždím masem).
Ale nejvíc exotická mi přijde kuchyně mojí tchýně – králičí hlavy, prasečí mozečky, býčí koule a tak. Nic z toho nejím, přijde mi to nechutný. 😉
tady nikde nic čerstvého neseženu a takové to fláknuté v ledu v obchodáku mě moc neláká….