Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Grilujete, opékáte?
Počasí k tomu přímo vybízí, Grilujete a opékáte rádí? Líbí se to i dětem?
Nebo nemáte rádi, když dětí jí grilované maso atd….?
I zeleninka je naprosto skvělá 🙂
Co grilovaného jíte nejraději?
Takto je docela vsude zname ze znacka weber je hodne dobra, vzdyt ji ma i sef na grilu v poradu 🙂
Nasi maji doma kontaktni gril weber a jsou hoden spokojeni a i tak meli na vyber meli plynovým a elektrickym.
U rodicu delame skoro vse na grilu, ted si chci koupit sama gril, ale kdyz uz tak nejaky lepsi, poradite mi podle ceho vybirat?
My letos grilujeme už od března.
Když je o víkendu hezky, tak oba dny grilujeme. Lepší hodit kuře na gril než do trouby 🙂
Nakládám maso (vepřové nebo kuřecí), dělám špízy, játra, sýry, hamburgery, vepřovou panenku, klobásy, zeleninu (prakticky jakákoli, dělám i fazolky).
Grilovaček bylo už několik 🙂 Muž umí senzačně naložit a udělat maso. 🙂
U nás se skoro negriluje a pokud ano, tak na grilu elektrickém. Máme takový s těmi 8 lopatičkami, tak grilujeme ovoce a zeleninu.
Jančo, to je jak u nás…
Letos jsme venkovní gril ještě nevyndali. Dopadalo to tak, že choť hlásil, jak bude grilovat, jenže on by to dělal až tak v devět večer. A když holky ráno vstávají na příměšťák (jak do školy), tak nemůžou tak ponocovat.
Takže většinou griluji já pro mě s holkama a choť pak v noci separé…
Letos jsme si pořídili jednoduchý kontaktní gril. Tam jsme dělali kuřecí prsa a už několikrát malé bavorské klobásky.
Holky se toho můžou ujíst…
Ale už jsem říkala choti, ať zprovozní gril, ať můžem nahodit nějaký větší “flák masa“…
😉
Jančo, takhle na chlup přesně to funguje, když můj brácha griluje 🙂 Ale vážně.
(Citováno od Marinada z 15.7.2014 15:05)
U nás to funguje obdobně jen s vyjímkou, že maso nekupuji předem nepřipravuji (nenakládám) a neupozorňuji, že se maso pálí neb tomu přece nerozumím 🙂
(Citováno od janca.mas z 15.7.2014 15:18)
Jančo, to je dobrá taktika – to musím poradit švagrový 😀
Jančo, takhle na chlup přesně to funguje, když můj brácha griluje 🙂 Ale vážně.
(Citováno od Marinada z 15.7.2014 15:05)
U nás to funguje obdobně jen s vyjímkou, že maso nekupuji předem nepřipravuji (nenakládám) a neupozorňuji, že se maso pálí neb tomu přece nerozumím 🙂
je to naše mlska, máme rádi masíčko, zeleninku i buřtíky…takže stále se této činnosti nevyhýbáme… 😀
(Citováno od bamiska z 15.7.2014 08:57)bami, uf, už jsem si říkala, že se to tu ztratí do zapomenuta…
U nás letos zatím nějak moc nebyla příležitost a když už to vyšlo, tak se vždycky něco zvrtlo – při grilování u známých dostala A. to žihadlo, jednou se maso spálilo (ne úplně na troud, ale k jídlu to moc už nebylo) no a po posledních makrelách mi zůstala kost v krku. Tak jen doufám, že při dalším pokusu něco nepodpálíme 😀
(Citováno od Petra z 15.7.2014 09:08)no jak to tak čtu tak si nejsem jistá jestli by jsi se už na to grilování neměla vyprdnout a vyhýbat se tomu,něčí přítomnost tomu nedělá dobře 😀 😀 tak tři špatné věci jste si vybrali tak ted to bude jen a jen dobré…
mě těd kamarádka lákala že příště udělá švestky ve slanině, jsem docela na tu kombinaci zvědavá…
(Citováno od bamiska z 15.7.2014 09:30)
Bami, sušené švestky ve slanině jsou výborný…mňam.