Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co budete vařit o víkendu?
Co dobrého chystáte na oběd(y) tento víkend?
K originálním mňamkám prosím i recepty 😛
muro at se podaří….
no au nás nedělní oběd ve finále byly opečené buřtíky…ale pochutnala jsem si jak dlouho né…no letošní první z ohně 😀
Tak jsem se nakonec rozhodla pro hovězí na houbách s rýží no a než jsem rozmrazila maso, tak se rodina usnesla, že bude opět rajská, takže žádná změna…
Dnešní oběd bylo Johančino tajemství s broskví.
Holky moc děkuji Všem za recepty na tortily a dresinky k nim,kluk bude mít narozky tak chystám příští neděli oslavu a tortily určitě vyzkouším-díky moc.
nic extra, dneska sekaná s bramborovou kaší a zítra asi vepřový řízek.
Nic speciálního, zítra zapeču těstoviny a na neděli jsem koupila od kamaráda domácího králíka, tak buď ho upeču na česneku nebo udělím omáčku a knedlík.
Jeee CANNELLONI znam,mnam 😀
Nuninko,delas chute a uz si pisu..a kde je spenat,to zboznuji 😀 (losos,ci testoviny..)
Diky Meggii
Na zítřek plánuji zapecene canelony se špenátem.
Canelony
baby špenát (čerstvý)
Smetana
Riccota
Špenát sparime a nasekame na menší kousky, přidáme riccotu. Rozmichame a dochutime solí a pepřem. Canelony naplnime směsi a skládáme vedle sebe. Zalijeme smetanou, posypeme sýrem a peceme v troubě.
My máme v plánu náš rodinný, a nutno podotknout – úžasný, salát z fazolí a sýrů.
S velkou radostí rozšířím tuto dobrotu dál, tudíž recept zde:
Suroviny:
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
cca 120 g nivy
cca 120 g eidamu
cca 80 g balkánského sýra
1 velký stroužek česneku
tři lžíce bílého jogurtu
pět lžic tatarky
2 lžíce majolky
Ták – všechny sýry nastrouhat nahrubo, fazole scedit a propláchnout, česnek vylisovat a vše důkladně promíchat – a hurá! Hotovo 🙂 Salátu je plná mísa, a jelikož je velmi sytý, vydrží Vám v ledničce i do druhého dne, protože na ten první ho nejspíše nespořádáte 🙂
Určitě je Vám všem jasné, že se jedná o kalorickou bombu, ale někdy se trošku zhřešit musí, že? 😉
Danni ja hrozne rada inprovizuji 😀 a vsichni chvaleji,chodi k nam jist i dcery ang.pritel obcas 😀
Kdyz jsme nekde v restauraci..ci na dovolene,jdu a zeptam se na postup,pokud mi neco chutna a neznam to..a vetsinou ochotne prozradi..v Uk mi uz vicekrat ukazali i kuchyn 😀
Mlete vyuzivam hodne..predevciram byla sekana..kupuji hovezi vse je tu z farem..jen.masicko v tom je 😀
Uz asi 20r.jsem nevarila cesnekovou,krenovou omacku..a k tomu uzene..ci jazyk 😀
Delam rada kureci stehna..okorenit..dam na vym.plech..koupu btambor na kolecka i se slupkou..na to kopu cibule..chvilku pect s maslickem bez podliti..potom podlit..je to jednoducha mnamka..a ty bram.jsou lepsi,nez maso 😀
urcite to znate 🙂
nebo jsem min.vikend delala-kurec.prsa okorenit(klidne nalozit i prez noc),
pak z prudka opect trosku..vymazat maslem plech(pekac),na kazde prso dat kolecka papriky,cibule a rajcete..podleju vodou..zapect..potom ca po 15-20min.posypat syrem a zalit:rozslehan.vajickama s mlekem(ci smetanou)..dopect..je to mnam..k tomu bramboty..mi meli ryzi , tak pro inspiraci treba 😀
Meggii