Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Umíte vařit?
Holky, tak jsem dnes tak závistivě koukala na Prostřeno jak tam paní vařila králíka (toho teda nejím), zelí a chlupáče, lívance… Umíte takováto jídla? Já se přiznám, že vařím opravdu jen takové to jednoduché jídlo – omáčky umím jen srbské žebírko, milánskou (teda počeštěnou) a “svíčkovou“ – z halali – jinak ji nedochutím. Knedlíky vařím jen bramborové a vždycky je mám takové “ovařené“… Tak mě to ani nebaví neb mám pak pocit, že jsem totální lempl… Kšanda
Diskuze týdne 10/2013
Inory a jeste lepe chutnaji 😀 zlaticko urcite to neni diky soli..za to dam ruku do ohne 😀 a do kazdeho peceni;tedy myslim toho sladkeho,se dava opravdu stipka soli…Lzicka soli je docela dost na moucnik.. Pokud nepocitam treba chleba..ci jine slane veci,tam jsou lzicky klidne i dve.. 🙂 S timhle si sem jista s dovolenim..Peceni je moje vasen a velmi kladne i ohodnocena..pecu i lidem 😀 Drive jsem pekla,nez varila..
Kšando, možná to bude díky soli, hned v neděli to vyzkouším, já dávám jen špetku nebo nic. Nedávno jsem s někým řešila, proč se kdysi všude přidávala špetka soli a vymudrovaly jsme, že je to kvůli zvýraznění chuti. Teď to teoreticky vypadá, že to díky ní vydrží dýl měkký. V neděli dám vědět.
Meggi, vypadaj pěkně 🙂
a hotovo 😀
chvilu jeste kynou(4 spodni jsou pro malou s Nutelou)
Meggii
pripravene kopky..
Tak já písni recept na kynuté buchty – jsou měkké i třetí den…1 droždí (kostička), 600g hl. mouky, 100g cukru krupice, 250ml vlažného mléka, 3 žloutky, 100ml oleje, vanilkový cukr, 1 lžička soli. Pustup je klasický – udělat kvásek (droždí s troškou cukru a vlažného mléka), pak smíchat se zbytkem surovin a nechat vykynout. Peču je na 150 až 160 – podle velikosti. Dělám je tak, že si naleju do pekáčku olej, uplácám buchtu a celou ji v tom oleji “oválím“. Plním je mákem, povidly i tvarohem. Je to recept od kamarádky a opravdu od té doby co dělám tyto se mi nestalo, že bych je měla tvrdé.
http://foto.dama.cz/img/1123/1123115.jpg?43
zamichane testo
díky…
no semelko já také né ale měnžel bude mlaskat tak mu zítra udělám den MDM 😀
jsem našla marinádu a je v ní i trochu medu tak zítra až ucítíte vůni jde to od nás…
bami sedí mi tu mamka a říká uvařit, namřížkovat kůži a vetřít do ní česnek a upéct, z vývaru udělat česnečku pokud z něho nebudeš dělat rosol
já osobně koleno nemusím…
Bamiska a kolinka 😀 -normalne je osol,ocesnekuj(tim nesetri),okminuj..podlej vodou..prihid cibulu na kolecka..podlej..a pec..a pri peceni podlevej tim vypeken 🙂
To,ze jsou buchty tvrde..zalezi to vzdy na dobrem kynutem teste!!Ja je delam mooc dobre..a zrovinka se chladej na stole(ujidaji mi je horky) 😀
Jsou vlacny,uplne se rozdeluje to testo..nebo jak to nazvat..a rano budou jeste lepsi..
Nafotila jsem vam to;od zamichani..az po upeceny..
Pokud mi synacek pujci netbook(ja pisu z mobilu)a nekam ty fotky dam..tak vam je sem vlozim..pokud je zajem..
Postup pisnu rada,ale ja delan kynuty od oka! 😀
Zaklad je mouka-ja davam polohr.,trosku pras.do pec.,2zloutky(kynuty bez bilku je vzdy vlacnejsi),potom je dulezity tuk-maslo,Hera..ale daleko lepsi a “milionkrat“ vyzkouseny je olej asi deci? Fakt nevim 🙂 ..A ca 5-6lzic majonezy,nedeste se opravdu “cista majoneza!!,potom cukr,citr.kura pro vuni..;stip.soli..a kvasek-trosku do hrnku ohrat mleko-nesni bejt varici-JINAK SPALITE DROZDI..do mlika drozdi;ja dala suseny,1lzicenku cukru a trosku mouky(asi lzicku)..kvasek je hned nahore,ja ho davam na topeni,ci v blizkosti pripravee rozehrate trouby..A dale si ohreju asi hrnek mlika..Vykynuty kvasek pridam kmuce atd.myslum,ze mouky davam ca 500g..nekdy i 1kg(ale to uz je jich hodne)
Vse poradne smichame..mleka dame tolik,aby vzniklo vlacne testo;ani ridke,ani tuha kole:-)
Radeji at je trosku lepivejsi..propracujeme(nej jsou vase ruce) nebo muzska sila 🙂
Poprasim vrch mokou a dam kynout blizko trouby(kyne rychle)
Potom si vezmu vel.lzici..nebo zbubu kousky testa na pomoucenou desku(linku)
Potom kazdy kousek roztahnu trosku prstama..a na kazdej dam dvema lzickama dzem(tvaroh,mak,dnes pro malou i Nutelu),zabalim,otocim tim zabalenym na pomoucenou linku,a jakoby v dlani s tim soulam po mouce(krasne se zavrou).Dam na olejem vymaz.pekac(plech),necham jeste kynout..kazdou potru olejem,ci rozpus.masle.-poradne i boky;ony se po upeceni krasne od sebe oddeli)
Dam pect ca (elektric.trouba )na 170st..do zlatova.Po upeceni chvilku pockam,potom prikryju druh.plechem (nebo tackem)a preklopim..necham je vychladnout..pocukruji mouc.i vanil.cukrem