Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » Rodinná (i jiná) témata » Výživa, vaření, recepty » Sekaná



Sekaná
JežečekJežeček
23.2.2013 v 0:55:33

Máte nějaký tip, osvědčený propočet nebo jednoduše, kolik dáváte soli do mletého masa na karboše a sekanou?
Já to prostě neumím odhadnout. Moje babička ochutnávala syrovou směs a podle toho dochucovala. Mamka a já to dělám tak, že když si myslím, že to by mohlo být už vše, tak usmažím jeden kousek a podle toho dochucuju. Nicméně se mi stává, že sekanou přesolím, což už moc spravit asi nejde.
Tedy se ptám, kolik soli na kg masa??? Beru v potas, že se přidávají i kořenící směsi, kde je také sůl obsažená.
Díky *

Stránky: [1] 2
PetraPetra
25.2.2013 v 8:15:42

Shodou okolností, jsem se zrovna minulý týden pročetla k ochutnávací fintě ;-) -kousíček odždibnout a strčit na minutku do mikrovlnky. Pak jen ochutnáte a hned víte, čeho je tam dost a co by potřebovalo přidat.

…neustrnout ;-)

JežečekJežeček
24.2.2013 v 19:51:37

No, tak píšu, jak dopadla ta včerejší sekaná. Neochutnávala jsem syrové, to bych opravdu nedala :-) Nezkousela jsem usmažit kousek, prostě jsem dala od oka. Měla jsem 1,7 kg masa a hodila na to 2,5 malé lžičky soli. A říkali mi, že to možná ještě malinko chtělo. Ale jinak chlapská bábovka chutnala :-)
Já momentálně nemám chuť, pro změnu jsem zase nemocná a ztratila jsem chuť, sluch i čich, proto jsem sháněla nějaký ten tip. Díky! *

JanaKJanaK
24.2.2013 v 15:31:24

Ježečku, já se inspiruji tady a podle zkušeností kamarádek je sekaná z pekárny šťavnatá a moc dobrá

http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

Jo a když nemám čas, tak u nás v Penny u Zemana mají ochucené mleté a to opravdu stačí jen šoupnout na pánev

HANINA25
23.2.2013 v 22:04:37

tož já taky ochutnávám syrový-jen trošičku :-).Osmahnu vzorek a dle toho pokračuju.
Vzorek pečený už v žádném případě nenesu domácímu-ten málo slaný a výsledek,že karboše mohl jíst sám :-D Děsně solí :-).
Taky jsem nikdy nebrala 1 lžička a dost.Taky to máš těžký,zrovna teď mám sůl co skoro nesolí.Čert ví jak je to možný,jednou stačí troška a někdy pomálu čtvrt sáčku :-(.
A každý solí jinak…

PadméPadmé
23.2.2013 v 21:21:48

Ježečku, tomu říkám otázka :-D. Normálně jsi mě dostala! ;-)

Sekanou i karbanátky dělám, jím je – tedy hotové, usmažené, syrové neochutnávám, ale kolik dávám soli v podstatě neumím odpovědět :-).
Dělám cca z 3/4 kg masa a dávám půlku malé lžičky (kávové lžičky) soli. Ale kolik to je, to Ti říct neumím.

… mít nervy jako ocelové špagáty :-D

muramura
23.2.2013 v 16:55:41

já ji taky ochutnám syrovou a pak když tak dosolím,ještě se mi nestalo že by to bylo moc.

JovankaJovanka
23.2.2013 v 14:44:00

Souhlas s Babofkou. Akorát že to pak usmažené sním :-)
Ježečku, dobrou chuť!

LussyLussy
23.2.2013 v 9:54:32

Dělám to úplně přesně jako babofka :-)

babofka
23.2.2013 v 9:40:53

Neochutnávám syrové (ani hotové :-)) a solím odhadem, naberu do prstů a tak jako posypu, pocukruju. A raději míň než víc. Přesolenou jsem nikdy neměla a nikdy co vím, si ji ani nikdo nedosoloval… Ale na lžičky, gramy, apod. neporadím…

radka2
23.2.2013 v 8:01:06

neporadím, neb taky ochutnávám syrovou a podle toho dochucuji:-)

Stránky: [1] 2



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.


  • © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist