Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Sekaná
Máte nějaký tip, osvědčený propočet nebo jednoduše, kolik dáváte soli do mletého masa na karboše a sekanou?
Já to prostě neumím odhadnout. Moje babička ochutnávala syrovou směs a podle toho dochucovala. Mamka a já to dělám tak, že když si myslím, že to by mohlo být už vše, tak usmažím jeden kousek a podle toho dochucuju. Nicméně se mi stává, že sekanou přesolím, což už moc spravit asi nejde.
Tedy se ptám, kolik soli na kg masa??? Beru v potas, že se přidávají i kořenící směsi, kde je také sůl obsažená.
Díky *
Shodou okolností, jsem se zrovna minulý týden pročetla k ochutnávací fintě 😉 -kousíček odždibnout a strčit na minutku do mikrovlnky. Pak jen ochutnáte a hned víte, čeho je tam dost a co by potřebovalo přidat.
No, tak píšu, jak dopadla ta včerejší sekaná. Neochutnávala jsem syrové, to bych opravdu nedala 🙂 Nezkousela jsem usmažit kousek, prostě jsem dala od oka. Měla jsem 1,7 kg masa a hodila na to 2,5 malé lžičky soli. A říkali mi, že to možná ještě malinko chtělo. Ale jinak chlapská bábovka chutnala 🙂
Já momentálně nemám chuť, pro změnu jsem zase nemocná a ztratila jsem chuť, sluch i čich, proto jsem sháněla nějaký ten tip. Díky! *
Ježečku, já se inspiruji tady a podle zkušeností kamarádek je sekaná z pekárny šťavnatá a moc dobrá
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
Jo a když nemám čas, tak u nás v Penny u Zemana mají ochucené mleté a to opravdu stačí jen šoupnout na pánev
tož já taky ochutnávám syrový-jen trošičku :-).Osmahnu vzorek a dle toho pokračuju.
Vzorek pečený už v žádném případě nenesu domácímu-ten málo slaný a výsledek,že karboše mohl jíst sám 😀 Děsně solí :-).
Taky jsem nikdy nebrala 1 lžička a dost.Taky to máš těžký,zrovna teď mám sůl co skoro nesolí.Čert ví jak je to možný,jednou stačí troška a někdy pomálu čtvrt sáčku :-(.
A každý solí jinak…
Ježečku, tomu říkám otázka :-D. Normálně jsi mě dostala! 😉
Sekanou i karbanátky dělám, jím je – tedy hotové, usmažené, syrové neochutnávám, ale kolik dávám soli v podstatě neumím odpovědět :-).
Dělám cca z 3/4 kg masa a dávám půlku malé lžičky (kávové lžičky) soli. Ale kolik to je, to Ti říct neumím.
já ji taky ochutnám syrovou a pak když tak dosolím,ještě se mi nestalo že by to bylo moc.
Souhlas s Babofkou. Akorát že to pak usmažené sním 🙂
Ježečku, dobrou chuť!
Dělám to úplně přesně jako babofka 🙂
Neochutnávám syrové (ani hotové :-)) a solím odhadem, naberu do prstů a tak jako posypu, pocukruju. A raději míň než víc. Přesolenou jsem nikdy neměla a nikdy co vím, si ji ani nikdo nedosoloval… Ale na lžičky, gramy, apod. neporadím…
neporadím, neb taky ochutnávám syrovou a podle toho dochucuji:-)