Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Je libo neco dobreho ke kavicce,ci pro navstevu? 😀
Vikendik za dverma..
tak vam mozna udela radost mene,ci vice dulezita “diskuze“,
skratka,silene a rada;a porad,pecu..tak tu mam receptik “c.1“ 😀
ZELATINOVE REZY:
nejdrive piskot:slehame 6vajec+210g.cukru a potom zlehka 210g.poloh.mouky.
nalit na vymaz.a vys.plech a peceme asi pri 170st./15-20min.
krem-250g.tvarohu,1zakysana smetana,125g.masla(ci Hery)
a cukru dle chuti 🙂 – vyslehame.
kremem potrit vychlazeny piskot,na to jakekoliv ovoce-nej jsou jahody))
A polit cervenou zeletinou,uvarenou dle navodu na obalu..
dame stuhnout..krajime na hezke kostky..kdo je mlsoun,muze
kazdou porci ozdob.slehajdou 😀
Zarucuji uspech,dobrou chut!
(co priste?;preferujete kynute dobrutky,babovky,rezy,perniky na plech,bublaniny…staci “rict“ 😀 )
Já a recepty 🙂 a zásoby 🙂
Takže – nedala jsem tam mléko teplé, ale z lednice studené (prostě jsem se nevšimla 🙂 ) a pak mi taky došla mouka, takže jsem patlala, co jsem doma našla – špaldovou i kukuřičnou mouku polohrubou a hladkou. To jsme domácnost! 🙂
A výsledek na pohled ok, ale je taková hodně suchá. Možná jsem ji pekla i dlouho a usušila ji moc?
Nu, tak snad příště 🙂
ahoj,promin,ano, jde tam o hrnky,takze 3/4 😀
Je moc chutna! 🙂
M.
meggi, co znamená u rychlé makové 3/4 cukru? To jako 3/4 hrnku?
Díky, úplně jsem na ni dostala chuť 🙂
DOMACI “MONTE“ 😀
1/2l.mleka,1 cokopuding,1lzice cukru,100g.coko na vareni(ci jinou),
50g.masla(Heru),3zakys.smetany,3van.cukry,hrst orechu,hrst rozinek.
postup:odebereme 400ml.mleka+cokoladu a opatrne varit do
rozpusteni,ve zbytku mleka rozmichat puding,pridat ho k cokomleku
a varit do husta.Vychladle vyslehat s maslem.
Umichat zakys.smetany s van.cukry.
-do misek,ci vysok.sklenic dame na dno trosku zakys.smetany,
na to vychlad.coko-smes,trosku orechu,rozinek..a stridame vrstvy..
kdo chce,muze prokladat piskoty :-D(ja nekdy rozinky,orechy pridavam
uz kdyz vyslehavam maslo..)
M.
BUCHTA HIMALAJE: (pro milovnice tvarohu) 😀
na testo c.1: 1pras.do pec.,2hrnky hl.mouky;
1hrnek cukru krupice(i mene),1hrnek tepl.mleka,
3/4hrnku oleje,2vajicka,2lzice kakaa,cit.kura
na testo c2: 2tvarohy,1van.cukr,1vanil.SYPKY pudin.prasek,
3/4 hrnku cukru,2vajicka,1hrnek tep.mleka.
-pripravim testo 1:vysleh.vajicka+cukr+potom olej a postupne vse ostatni.
-pripravim testo 2:(tohle bude ridke!!): vysl.vajicka+cukr a ostatni prisady.
-na vymaz.a vysyp.plech dame pul testa c.1,na to nalit cele testo c.2
a nahoru zbytek testa c.1,pect pomaleji,asi na 160-170st…hlidame..
Vychladnute pocukruji a krajim na kostky!
(Jen se po nem zaprasi,nektere holky uz ho ode mne znaji 😀 )
Meggi
RYCHLA MAKOVA DOBROTA:
potrebujeme:3/4 cukru krupice
2vajicka
2hrnky polohrube mouky
1pras.do peciva
3lzice oleje
1hrnek tep.mleka
1hrnek ml.maku
-vysleham vejce+cukr a postupne mleko a ostatni suroviny.
nalit na vymaz.a vysyp.plech a pect ca pri 180st./30-40min..dle trouby.
po upec.pocukrovat,nebo polit cokoladou 😀
Meggi
Hanina chtela neco tychleho,nepeceneho..tento dortik zvladne i moje 7l. 😀 😀
a u nas vede i na oslavy;s ruznou obmenou..
RYCHLA MNAMKA:
ca 2-3balicky piskotu,ty namacim do kavy trosku,dam prvni
vsrstvu piskotu a stridan piskoty a ruzne naplne-napriklad
-v jedne miste tvaroh+van.cukr+zakys.smetana
-v druhe misce husty vanil.puding+usleh.slehacka
-a v dalsi treba mascarone rozredene smetanou ci mlekem
stridam vrstvy,muzu pouzit i banany,ster.mandarinky,jahody..
fantazii,i moznostem lednice,se meze nekladou 😀
posledni vrstva je kterykoliv krem;potom posypu prez sitko kakaem,
ci grankem..na ozdobu-vystrihnu z kartonu ci tv.papiru napr.
srdicko,polozim ho na krem,posypu kakaem,sundam srdicko..
a mam obtisk- ozdobu 😀 Dam do lednicky.
Nej je dortik druhy den!
jani neni zac,taky jsem to musela vychytat,kolikrat pisou na
obalu blbosti..ale urcite dodrzet kolik vody,ci stavy z ovoce,js davsm
normalni sirup 😀
mluvim zde o barevne zelatine uz v sacku,ok..
Tak,byl zajem o kynute (jinak ja ho delam vsecky suroviny od oka,
ale tento recept je taky supr a mam ho v sesitku)
“BRATISLAVSKE ROZKY“ -NEMUSEJI KYNOUT!! 🙂
potrebujeme pul kg hl.mouky,250g.masla(ci Heru),
1 vajicko,170ml tepleho mleka(ne horke,“zabilo“by se drozdi),
1kosta drozdi,(ci 2 lzicky suseneho),1van.cukr..
na potreni rohlicku-1zloutek+1,5 lzice vody+1lzicka kr.cukru.
-vyhrnout rukavy a jdeme na testo: mouku+drozdi,van.cukr,
vajicko,nakrajeny na kousky maslo-rukama promichat a pridat teple
mleko-mnozstvi je orientacni,kazda mouka je jina,testo neni
ani ridke ani tuhe..dobre propracovat,nej jsou vase ciste ruce!!..
poraadne! 😀 pokud se lepi moc, opatrne pridat trosku mouky;pomoucit desku ci linku..
vytvarovat bochnik,ten vytvarovat do tvaru valce,ten rozdelit nozem
ca na 9casti..kazdou tu cast ihned vytvarovat dlani do kulata,
pokud mozno 🙂 nebo si pomuzu valeckem na testo..a vyvalim na kruh
ca 28cm v prumeru(priblizne,ok) a kazdy ten kruh nozem rozdelim
na 8casti,nozem,jako porcujeme napr.pizzu 🙂
na nejsirsi cast dame vzdy primerene naplne..prelozit..boky dovnitr..
rolovat rohlicek..dame na vymazany plech,a potreme smesi na
potreni(viz.nahore)
Pecu(elekt.trouba ca 180st/asi 15-20minutek!! Jsou rychle zlatave!
Vychladle pocukruji 🙂
Muzeme je plnit:
-dzemen(hustym),marmeladou
-tvarohem s rozin.a vanil.cukrem
-pomletym makem+rozinky+cukr,3lzice dzemu+horke mleko dle hustoty!
-poml.orechy ca 100g.+2 hrste postr.piskotu+cukr+vanil.cukr+cvr rumu+
rozinky+mleko dle hustoty=vse povarit ca 2minutky,michat!
meggi ty rady s tou zelatinou se mi hodi diky..
zrovna se chystame udelat male dort k 1.narozkam a zkusenosti me s timhle jsou nulove
Lien nekecej prosimte ,bez tak jsi jak prkno 😀
pisnu sem potom tedy skvele kynute 😀 ..ted jedu na CT…
Meggii