Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co upéct s medem?
Milé kuchařky, o víkendu jsem udělala super nákup, kilo medu za 50 Kč. No tak jsem vzala rovnou 3 sklenice. Teprve doma jsem se obtěžovala věnovat pozornost písmenkům na etiketě a tam stojí, že ten med je pouze na vaření a pečení. A doopravdy je samotný docela “hnusný“, do čaje to fakt není. Co můžu upéct? Kromě medovníku, na ten nemám prostor ani schopnosti 😀 Představovala bych si něco jednoduchého, rychlého, něco, co se dá dát třeba k snídani… poradíte?
To nechápu, proč do toho zatahují i med na vaření? To je logické, že to nebude úplně 100% med.
Ale vlastně fakt, že tento med na vaření neobsahuje nic nebezpečného, závadného atd….a našlo se v něm navíc jen přírodní sladidlo je vlastně dobrá zpráva!
Inspektoři u nich v laboratoři zjistili nepovolený přídavek přírodních sladidel.
bami díky za recept na loupáčky, povedly se a jsou opravdu chutné i bez náplně.
Ahoj,já dost často peču-perník s jablky a medem a dávám ho i dětem jak na snídani tak i do školy—–
Perník s jablky a medem
100 g vlašské ořechy, 300 g cukr krupice,2 ks vejce,1 balíček kypřící prášek do perníku,1 lžička mletá skořice ,4 ks jablko, 400 g polohrubé mouky ,3 lžíce medu,120 ml olej,
120 ml teplé vody,2 lžíce kakaa,200 g hladké mouky, na ozdobu: džem a šlehačka
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme.
Mouku, kakao, cukr, skořici a kypřící prášek do perníků promícháme. Postupně přimícháme olej s vodou, přidáme vejce, ořechy a med. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme.
Perníkové těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, těsto rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 35 minut.
Upečený perník s jablky a medem necháme vychladnou. Vychladlý stačí pocukrovat moučkovým cukrem. Pokud ho ale ozdobíme šlehačkou a pikantním džemem, získáme výborný moučník.
Bami, díky za recept. Loupáčky jsem upekla, všichni se olizovali, manžel větřil už u dveří, jak došel z práce 🙂
Mísím teda v pekárničce, těsto bylo naprosto úžasné, ani se nemuselo při tvarování rohlíčků podsypávat moukou. Pokusila jsem se půlku naplnit nutelou, ale já to prostě neumím zabalit 🙁 Zas mi dva vytekly. Na rohlíky já jsem levá, ale chuťově paráda.
Jinak perník z medu dělám taky, kupuju kypřící prášek do perníku dr. oetker a je na tom recept. Je to hrozně jednoduché, rychlé, efektivní, je to lité na plech a mizí rychlostí blesku. 😉
Bami, dala jsem to kynout do trouby na 30° na hodinu :-/ zkusim teda příště víc té mouky. Teď už mám hotovo, jsou to takové upečené placky ve tvaru rohlíka, no prostě hrůza… tak snad na podruhý to bude lepší, medu máme dost 😀
hanzlici tak to jsi mě pobavila tohle jsem ještě neslyšela 😀
a máš to v teple, jak dlouho ti to kyne?
pokud je to moc mazlavé tak pak zadělávej teda tvaruj na víc vysypané mouce….
Aha, takže problém je mezi plotnou a podlahou… mam to nějaké mazlavé a nevykynuté :-/ kruci
Hanzlici, u receptů pro pekárnu je jen ten rozdíl, že to můžeš dát vše do jedné nádoby a pak promíchat a pokud máš pekárnu, nemusíš to dělat ručně. 🙂 Takže v tom, že pekárnu nemáš, není vůbec problém.
Děkuju děkujuu!! 🙂 Bami, ten recept na loupáčky je pro domácí pekárnu, tu já nemám. Mám to jak zkazit? Je tam třeba něco, co musím udělat jako první nebo prostě nějaký jiný fígl?
Na ty se mi sbíhaj sliny jako blázen!! 🙂