Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Je možné, že jsem tak neschopná?
Ahoj všem.
Padla na mne depka jako trám. 🙁
Každý rok nám pekla vánoční cukroví babička, holky jí pomáhaly.
Letos babička péct nemůže.
Cukroví milujeme, Vánoce bez cukroví nemůžou být a tak jsem si řekla, že to přeci zvládnu sama!
Pustila jsem se do perníčků a těsto letělo do koše. Včera stejně dopadlo linecké! A dnes jsem nad vanilkovými rohlíčky zaplakala. Když už jsem vytvarovala požadovaný tvar, po vyndání z trouby se to vše rozpadlo.
Jak je možné, že pečení cukroví mi nejde? Je to normální? Jsem vážně tak nechopná?
Mrzí mě to a je mi z toho už vážně smutno. Každý už má napečeno a já pořád nic. 🙁
Peťko, já nevím, jak ostatní holky, ale mně když něco “nedrží“, tak přidám bílek – jen bílek (ne celé vajíčko).
Omlouvám se, že až teď, ale teprve před chvilkou jsem dorazila domů.
Kokosová roláda
1.těsto:250 g piškotů (já je nastrouhám),3 lžíce kakaa, 150 g moučkového cukru, 3 lžíce rumu (nebo víc podle chuti), 6 lžic mléka (když se těsto nespojuje, trošku přidávám).
2.těsto: 100 g mletého kokosu, 100 g másla (Hery), 100 g moučkového cukru.
Z prvního těsta vyválíme slabý plát (vyvaluji mezi potravinovými foliemi nebo mikrotenovými pytlíky, aby se to nelepilo), potřeme druhým těstem a tvoříme malé roládky, které zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v chladu. Krájíme až těsně před podáváním.
Přeji dobrou chuť.
halino, recept na roládu prosím ano :))
Teď mě napadlo – dělávám kokosovou roládu, nepečenou. Základem jsou strouhané piškoty, tak místo toho by taky určitě šly použít drobečky z tohohle upečeného těsta. Ale recept bych Ti mohla poslat až tak kolem šesté, až přijdu z tréninku. Chceš?
Halino, nevadí, děkuji.
Z toho těsta už asi opravdu upéct, jak radí Lien a kuličky. 🙂
Hm, tak jsem toho moc nevymyslela, protože máš sice víc ořechů a tudíž je těsto mastnější (ořechy jsou mastné), ale zase na druhou stranu máš míň tuku než já, když sečtu máslo a sádlo. Jen mě zarazily ty 2 lžíce vanilkového cukru, protože používám jen moučkový, vanilkový na pocukrování (neobaluju, připadá mi to pak moc sladké).
Zkusím ještě zapojit svoje mozkové závity.
Halino, v tvém receptu je méně ořechů. Že já jich dala moc a proto to nedrží? Dala jsem 60g., (150g. hl. mouky, 2 lžíce vanil cukru, 100g másla a 2 žloutky) neb tak to mám opsané od Pavlinkav ( teď to nemůžu dohledat, jestli jsem si to neopsala špatně – bylo to pod nějakým článkem).
První letošní rohlíčky byly ale i nechutné. Tyhle se sice rozpadají, ale jsou chutné. 🙂
Peťko, jestli chceš, napiš mi Tvůj recept do OV, zkusím se na to podívat – co přidat.
Halino, děkuji.
Já mám vanilkové rohlíčky neraději.
Ale letos už druhý pokus, dva různé recepty na pořád nic!
Tak mi Tom poslal recept po Skypu:
140g hladké mouky, 40g cukru, 30g mletých lískových ořechů, 70g másla, 50g sádla, 1-2 žloutky
Nevím, jaký máš recept Ty, zkus to porovnat. Já tyhle rohlíčky peču 23 let, nikdy se mi nestalo to, co Tobě.