Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kupujete kvalitní potraviny?
V dnešní době je těžké koupit něco opravdu kvalitního.Šunku, která je opravdu jako šunka a není přesolená a další potraviny které nejsou podřadné kvality.
Když chceme opravdu kvalitu, musíme si za ní také zaplatit a přesto toho moc na výběr není. V dnešní době, kdy obracíme každou korunu je to opravdu těžké.
Jak je to u vás?
- Kupujete hlavně potraviny v akci?
– Máte možnost zakoupení např. bio potravin?
– Raději si připlatíte za kvalitu nebo nakupujete podle toho co co stojí?
Jarmuschko, máš pravdu 🙂 Když budeme neustále řešit co je zdravé a kde nejsou éčka, tak umřeme hlady.
Když je tu řeč o těch slepicích.Když vejce na jaře podražila ,nelenili jsem a postavili kurník,oplotili kus zahrady a pořídili si 4 slepičky a těšili se na vajíčka.Vajíčka nám chutnala ale slepičky zase chutnali našemu psovi a kunám.Poslední slepici jsem pohřbili minulý týden.
a ted k těm zdravým potravinám -mám tu jednu pozvánku na přednášku a jeden odkaz
VZP vás zve 4. prosince na přednášku, na které se dozvíte, jaké potraviny vám zajistí dostatek vitamínů a minerálů. Uskuteční se od 17 hodin ve velkém sále kina Na Perštýně a pojištěnci VZP mají zvýhodněné vstupné 40 Kč.
Přednášející vás zasvětí do problematiky dnešních potravin a obsahu živin v nich. Často slýcháváme, že jsou natolik znehodnocené, že nemohou zajistit dostatek vitamínů ani dalších nepostradatelných látek. Na pravou míru budou uvedeny mýty o tom, že je nezbytné užívání vitamínů z tobolek, a dozvíte se, ve kterých potravinách nalezneme látky, které nám prospívají a posilují správné fungování organismu, i jak získat dostatek vitamínů, minerálů a dalších nepostradatelných látek z každodenní stravy.
Přednášejícím je Ing. Vít Syrový, alias Ing Éčko, který ve spolupráci se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou pořádá již třetí přednášku na téma zdravého životního stylu. Působí také jako odborný poradce v oblasti zdravého životního stylu a zdravého stravování. Je autorem několika odborných knih a přispíval též do časopisů týkající se této problematiky. Je také partnerem Klubu pevného zdraví.
Více se můžete dozvědět na http://www.vitsyrovy.cz.
Přednáška se uskuteční ve velkém sále kina Na Perštýně (vchod vedle klientského pracoviště v ul. Na Perštýně, Praha 1).
Ženy – všeho s mírou.
Víte, že přehnané zaměření na “zdravou stravu“ už je taky porucha?
Orthorexie se tomu říká.
😉
Někde tu myslím padl návrh na samostatnou diskuzi pro levné, zdravé a dobré recepty – určitě bych byla taky pro. Ale protože mě nenapadá, čím bych tam sama mohla přispět (jako kuchařka jsem značně neschopná), tak je mi trapné to zakládat. Ujmete se toho někdo?
To je stejný jako na jednu stranu do nás hustí, ať konzumujeme hodně mořských ryb a pak zase, že vzhledem k životnímu prostředí, kde ryby žijí, jsou nevhodné. Plné těžkých kovů. 🙁
tak ta vajíčka mě opravdu dostala… při všem tom natěšení na tu knížku, tohle vysvětlení se mi zdá trochu už přehnané… 🙁
petko souhlasim s domacimi vajicky.
Snazim se kupovat kvalitni potraviny, ale
otazka je co je kvalitni to nikdo dneska nevi
Slepice z chovu nezobají zelené po zahradě. 🙂
Já si nemůžu pomoct, studie/nestudie, stejně mám ráda domácí vajíčka. 🙂
já tomu s těma vajíčkama mocnerozumim, to snad velkochovy stojí na stejné půdě ne, nebo jim dováží nějakou hlínu a obilí z marsu..
Peťko, tak to jsi mě dostala. A to si člověk myslí, jak se má, když si může koupit domácí vajíčka.