Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz        Partner:    Pro Alergiky 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » Rodinná (i jiná) témata » Výživa, vaření, recepty » Pečete v papilotě?



Pečete v papilotě?
nuninka
24.10.2012 v 8:24:37

Ještě nedávno jsem nevěděla o co jde. Ale když jsem tento způsob pečení vyzkoušela, musím říct, že je suprový.

- Znáte pečení v papilotě?
- Pečete taky tímto způsobem?

Pokud jste už někdy pekly jídlo v alobalu, tak víte, že jde o jednoduchou, chutnou, zdravou a hlavně čistou přípravu.
Dá se tak připravit jakékoliv jídlo z masa a ryb.
Základem je velký arch pečicího papíru, na který navrstvíme všechny ingredience.
Maso by mělo mít tenké plátky, ryby vetší nebo v celku. Kousky zeleniny, brambor…. a pak už jen stačí vše dobře zabalit, přehnout přes sebe kraje nebo upevnit kuchyňským provázkem. Vložit do trouby při 180°C a péct. Doporučuji ještě dát připravené balíčky do pekáče, pro případ, že by vám vytekla šťáva.

Jaký máte rádi způsob přípravy jídla? Vaření, pečení, smažení…………

Stránky: [1]
nuninka
30.10.2012 v 21:03:53

Vyzkoušejte také rybu. je výborná.
Nachystáme si na kolečka nakrájené brambory, na to položíme rybu, osolíme, opepříme. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou mrkev a kousky brokolice.
Zabalíme a dáme péct.
Ryba je krásně šťavnatá :-)

nuninka
27.10.2012 v 20:23:57

Bami, tady je výhoda toho, že jeden balíček= jedna porce, je pravda, že maso nebude křupavoučké, ale pokud to před koncem pečení rozděláš, nějakou kůrčičku mít bude.
Většinou je maso krásně měkké a šťavnaté, brambory a zelenina taky + šťávička :-)

bamiskabamiska
25.10.2012 v 20:39:14

tak název pro mě naprosto neznámý…koukala jsem v čem to budem péci :)

většinou klasika v pekáči….ani alobal nezkouším protože nás je jak psů a dělám většinou velké množství…

můžu vyzkoušet…

mě trochu odrazuje to že bych to nemohla kontrolovat a koukat na to :O

nuninka
25.10.2012 v 16:19:57

Lussy, proto se to musí dobře zadělat :-) a v alobalu je to skoro stejné :-) Nebo, mě to tak teda připadá.

kuřecí prsa s bazalkou
4 kuřecí prsa,
4 lžíce olivového oleje,
sůl a pepř,
2 červené cibule,
4 stroužky česneku,
6 lžic suchého bílého vína,
čerstvou bazalku.

Kuřecí prsa rozkrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Dáme je na pečicí papír. Maso pokapejte olejem, přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, víno a lístky bazalky. Vše dobře zabalíme, a pečeme v troubě 40 minut na 180°C
(na každou porci připravte samostatný balíček)

LussyLussy
24.10.2012 v 18:10:34

Pro malého peču jedině v alobalu,jak nemůže stejná jídlo jako my, tak nám to dělám v pekáči a jemu extra v alobalu – maso, maso se zeleninou, samotnou červenou řepu.
V pečíčím papíru mě to ještě nenapadlo.
Bála bych se, že z balíčku vyteče šťáva, alobal je na to mnohem praktičtější.
A taky mi to přijde v alobalu takový upečenější než třeba ze skleněné zapékací misky. Není to spíš takový vařený než pečený v tom papíru?

PeťkaPeťka
24.10.2012 v 10:58:36

Po přečtení názvu jsem nevěděla, protože papiloty znám jen na vlasy.:-)

Občas takhle dělám v troubě, v alobalu. Netušila jsem, že by to mohlo jít i na pečícím papíru.

A co zdravotní hledisko? Přiznám se, že pečící papír moc nepoužívám, není něčím “napuštěný“?

MatildaMatilda
24.10.2012 v 10:46:06

Nuninko, tak pro mě je to teda naprostá novinka :-)
Na pečení pečiva spotřebuji kilometry papíru za rok, ale péct v něm takhle jídlo mě teda samotnou ještě nenapadlo :-)
Alobaly děláme jen na venkovní grilovačku, brambory, zeleninu, česnek, kousek klobásky, zabalit, hodit na rošt a pak se můžu oblíznout až za ušima. Je mi jasné, že to samé můžu dělat i doma v troubě, jen to už pro mě nemá to kouzlo, bez přemýšlení to šoupnu do pekáčku a peču klasicky…
Ale dík za rozšíření obzorů – proč to má tak divný název???

halinahalina
24.10.2012 v 8:59:18

Nuninko, tak v papilotě peču docela často – jen jsem o tom ani neměla potuchy… Vůbec nevím, že se tento způsob přípravy jídla takto nazývá.

…starosti, ale hlavně fůru radostí.

Stránky: [1]



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.

  • děti, komunikace, výchova dětí, výchova dítěte, výchova, rodiče, dětství, rodičovství

    © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist