Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pečete v papilotě?
Ještě nedávno jsem nevěděla o co jde. Ale když jsem tento způsob pečení vyzkoušela, musím říct, že je suprový.
- Znáte pečení v papilotě?
– Pečete taky tímto způsobem?
Pokud jste už někdy pekly jídlo v alobalu, tak víte, že jde o jednoduchou, chutnou, zdravou a hlavně čistou přípravu.
Dá se tak připravit jakékoliv jídlo z masa a ryb.
Základem je velký arch pečicího papíru, na který navrstvíme všechny ingredience.
Maso by mělo mít tenké plátky, ryby vetší nebo v celku. Kousky zeleniny, brambor…. a pak už jen stačí vše dobře zabalit, přehnout přes sebe kraje nebo upevnit kuchyňským provázkem. Vložit do trouby při 180°C a péct. Doporučuji ještě dát připravené balíčky do pekáče, pro případ, že by vám vytekla šťáva.
Jaký máte rádi způsob přípravy jídla? Vaření, pečení, smažení…………
Vyzkoušejte také rybu. je výborná.
Nachystáme si na kolečka nakrájené brambory, na to položíme rybu, osolíme, opepříme. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou mrkev a kousky brokolice.
Zabalíme a dáme péct.
Ryba je krásně šťavnatá 🙂
Bami, tady je výhoda toho, že jeden balíček= jedna porce, je pravda, že maso nebude křupavoučké, ale pokud to před koncem pečení rozděláš, nějakou kůrčičku mít bude.
Většinou je maso krásně měkké a šťavnaté, brambory a zelenina taky + šťávička 🙂
tak název pro mě naprosto neznámý…koukala jsem v čem to budem péci 🙂
většinou klasika v pekáči….ani alobal nezkouším protože nás je jak psů a dělám většinou velké množství…
můžu vyzkoušet…
mě trochu odrazuje to že bych to nemohla kontrolovat a koukat na to :O
Lussy, proto se to musí dobře zadělat 🙂 a v alobalu je to skoro stejné 🙂 Nebo, mě to tak teda připadá.
kuřecí prsa s bazalkou
4 kuřecí prsa,
4 lžíce olivového oleje,
sůl a pepř,
2 červené cibule,
4 stroužky česneku,
6 lžic suchého bílého vína,
čerstvou bazalku.
Kuřecí prsa rozkrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Dáme je na pečicí papír. Maso pokapejte olejem, přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, víno a lístky bazalky. Vše dobře zabalíme, a pečeme v troubě 40 minut na 180°C
(na každou porci připravte samostatný balíček)
Pro malého peču jedině v alobalu,jak nemůže stejná jídlo jako my, tak nám to dělám v pekáči a jemu extra v alobalu – maso, maso se zeleninou, samotnou červenou řepu.
V pečíčím papíru mě to ještě nenapadlo.
Bála bych se, že z balíčku vyteče šťáva, alobal je na to mnohem praktičtější.
A taky mi to přijde v alobalu takový upečenější než třeba ze skleněné zapékací misky. Není to spíš takový vařený než pečený v tom papíru?
Po přečtení názvu jsem nevěděla, protože papiloty znám jen na vlasy.:-)
Občas takhle dělám v troubě, v alobalu. Netušila jsem, že by to mohlo jít i na pečícím papíru.
A co zdravotní hledisko? Přiznám se, že pečící papír moc nepoužívám, není něčím “napuštěný“?
Nuninko, tak pro mě je to teda naprostá novinka 🙂
Na pečení pečiva spotřebuji kilometry papíru za rok, ale péct v něm takhle jídlo mě teda samotnou ještě nenapadlo 🙂
Alobaly děláme jen na venkovní grilovačku, brambory, zeleninu, česnek, kousek klobásky, zabalit, hodit na rošt a pak se můžu oblíznout až za ušima. Je mi jasné, že to samé můžu dělat i doma v troubě, jen to už pro mě nemá to kouzlo, bez přemýšlení to šoupnu do pekáčku a peču klasicky…
Ale dík za rozšíření obzorů – proč to má tak divný název???
Nuninko, tak v papilotě peču docela často – jen jsem o tom ani neměla potuchy… Vůbec nevím, že se tento způsob přípravy jídla takto nazývá.