Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co bude dnes na oběd?
Když vaříme malým dětem je důležité dbát na výběr kvalitních surovin. Kupujeme pokud to jenom jde vše čerstvé a na konzervy rovnou zapomeňte, ty nejsou pro děti vůbec vhodné. K tomu abychom uvařily něco dobrého nepotřebujeme přece spoustu surovin.
- Vaříte každý den?
– Vyhrajete si s jídlem, nebo chystáte rychlovky?
– Jak moc dodržujete co můžou a nemůžou jíst malé děti?
– Vaříte z čerstvých surovin?
– Jak moc dbáte na kvalitu surovin, nebo je vám to jedno?
– Jaké je vaše oblíbené jídlo?
– Máte radši polévky nebo hlavní jídlo?
Musím říct, že když jsem s malým sama doma moc se mi vařit nechce. Malému něco nachystám a sebe většinou odbudu. Nebo vytáhnu něco z mrazáku. Nebo si navařím na 2-3 dny dopředu.
Jak je to u vás?
tak sem nakukuji pro nějaký nápad co zítra uvařit…květákovku jsem měla nuninko dnes také….a zapečený v troubě….ale co bude zítra to netuším
na farmářských trhách jsem jako takových nebyla, ale máme tu trhy třikrát do týdne a prodávají tam soukromníci zeleninu, tak i to je pro mě příjemné….
A ještě jsem zapomněla 🙂
Dneska jsem dělala květákovou polévku a musím říct, že byla výborná. Na zítřek zbylo jenom pro malého a to jenom proto, že jsem si jí odlila.
Z kuřete a zeleniny si připravíme vývar. Hotový přecedíme.
Na másle si orestujeme na malé růžičky obraný květák a nadrobno nakrájené brambory. Podlijeme vodou a podusíme. Když se voda odpaří, přidáme vývar a květák + brambory vaříme tak dlouho až se všechno úplně rozpadá 🙂
Podle chuti dochutíme 🙂
Teda Lussy, to je krásná cena. Když jdu na nákup, tak mě z celého nákupu nejvíce stojí ovoce, zelenina a jogurty.
A ty to máš ještě ke všemu zaručeně čerstvé a domácí.
My máme farmářské trhy 30 km daleko, byla jsem tam jednou, samá uzenina a pečivo, ještě hodně předražené.
Ale pár km od baráku je farmář, který si oplotil veký kus pole, na části udělal sad, kde pěstuje jablka,hrušky,švesty,meruńky, broskve a snad všechnu možnou zeleninu.
A na místě prodává. Můj dnešní nákup za 82,- sestával z: 10 žlutých jablek, 3 zelené hrušky, 2 červené řepy, 1 pórek, 1 petržel, 1 nádherný květák a 1 čínské zelí.
říkala jsem pánovi, že to je zadarmo, že se to chuťově nedá porovnat se zeleninou ze supermarkteru a on mi řekl, že spousta lidí přijede, zjistí, že je drahý a odjede, tak to mi hlava nebere. Krásný jablka, kilo za 17,-, to nekoupí ani v Kauflandu.
Já byla na farmářských trzích jen jednou a popravdě jsem od toho očekávala daleko víc. U nás to spíš pojali jako vyhovění módní vlně, takže všechno šíleně předražené. Naštěstí máme tu možnost mít všechno své, tedy až na maso, to jedině přes mou mrtvolu.
A jinak jsem dneska zužitkovala něco loňských zavařených švestek a poprvé v životě udělala rýžový nákyp. No, mlaskaly jsme ještě i na večeři a ještě zbylo na zítra. Snad nám to nepoleze ušima 🙂
Ivčo, asi jsem se vyjádřila nepřesně…
Trhy jsou u nás tak jednou za čtvrt roku a když se konají, tak v pracovní den v době, jak jsem psala.
😯
U nás farmářské trhy občas jsou, ale přijde mi, že kvalitou nic moc. Mlékomat máme celkem blízko, ještě kdyby tak byla možnost mít čerstvé domácí vajíčka a maso.
Tak já dnes dělala azu po tatarsku 🙂
Název jsem slyšela několikrát a když jsem si ho přečetla i na jídelníčku ve školce, tak jsem si říkala, že to musím udělat. No, udělala jsem a zjistila, že je to to, co děláváme docela často… Jen bez protlaku 😀 Ale je to moc dobré! *
u nás farmářské trhy probíhají většinou pátek,sobota.Většinou kupujeme sýry.
Jinak máme přísun výrobků z kozího mléka, švagr se švagrovou vyrábějí, jsou opravdu chutné a vůbec nejsou cítit, chutnají i dětem.
Jé, Jarmuchko, to bych uvítala, každý den trhy:-) U nás jsou jen jednou za týden v sobotu. Takže musím nakupovat ve větším:-)
Mlékomat u nás v blízkosti není, musela bych tam jet s dvojitým přestupem a to se mi s dětma nechce. A autem v Dejvicích nemám šanci zaparkovat:-( Zatím ho teda, co vím, nezrušili:-)
Ivča