Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Víte co pijete?
Čaje během dne vypiji několik litrů. Jsem strašně čajová a tak mě celkem dostalo toto:
Pijete doma čaje? A co si o tom myslíte?
Já také piji čaj a to hlavně v zimě,nejlepší je zelený s mátou.
K Vánocům jsem dostala sypané čaje, základem je zelený čaj a dále vždy něco k tomu. Mám např. směs Vánoční pohoda, Nebeská brána a další…
Byla jsem hrozně překvapená, jak se čaj silný! Doposud jsem zelený kupovala v sáčku a toto je opravdu úplně jiný šálek čaje. 🙂
Nuninko úplně bez cukru i medu. Sladké to bylo opravdu příjemně a vím, že asi cukr tam je jako konzervant, ale myslím, že na toto množství není třeba konzervace…to bude hned vypité ;-).
A děkuji!!!
Máš pěkné stránky 🙂
Šípky jsem nikdy nedávala, protože u nás nejsou 🙁 A dávala jsi tam místo cukru med nebo jsi to úplně vypustila?
Tak jsem prubla variantu bez cukru a je super.
Můžete se kuknout ke mě na blog, šupla jsem to tam.
Jen jablka, krušky, švestky, šípky, kolečka citronu a mňam… sladké akorát a chuť po ovoci velmi plná. Jen musíte přecedit- šípky mají nepříjemné chloupky a pecičky.
recept: http://mariebusolini.blog.cz/1209/peceny-caj-bez-cukru
Hezký večer!!!
Já vím, že v tom pečeném čaji je dost cukru, ale jde ubrat 🙂
Lien, jaký je chuťově s medem, když to porovmáš?
Děkuji Peti, mrknu. 🙂
Lien asi to zkusím také s medem a myslím, že teď na podzim a v zimě u nás také dlouho nevydrží a není to zase až tak náročné, aby se nedal třeba každé 3-4 týdny udělat na novo ;-).
Děkuji!!!
MarieB, taky mi ten cukr šíleně vadí, vůbec nechápu jak to potom může někdo považovat za “zdravý“ nápoj, takže jsem vloni před vánoci přislazovala medem. Jen jsem ho rozdala a byl určený rovnou ke konzumaci, nezavařovala jsem a nevím jak dlouho tedy vydrží. My ho měli doma cca do 3 týdnů pryč.
Maruško, zkus http://www.vasedeti.cz/tipy-a-rady/vanocni-peceny-caj/ – to je recept přímo od nuninky 😉
Tak na net jsem koukla a šel by místo cukru použít med? Vím, že cukr je tu jak pro chuť, tak asi želírování a puštění šťávy, ale to je šílené množství cukru. Napadlo mě ještě rozpéct ovoce úplně bez cukru, přidat i drcené šípky-vit.C (to by se ale muselo po vyluhování cedit)a doslazovat až po zalití právě medem. Co vy zkušení na to?