Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Buchty - recepty
Protože se tu řeší a zatím nedořešilo jak se pustit do receptů, tak to zkouším touto formou. Současnej receptář mi moc nevyhovuje. Zkusím zadat výstižnej název, přidám recept plus fotečky a třeba se to takovým způsobem osvědčí a nebo to zůstane v nenávratnu jako ostatní diskuze.
Dnes jsem zkoušela buchtu z časopisu a zachutnala plovina je pryč tak píši i vám…..a proto i první diskuzí jsou právě ty buchty.
Bylo by fajn, kdyby jste pro své příští pečení měli foťáček u sebe a hlavně chuť se podělit s ostatními.
Bylo tu už navrhnuto přímé recepty psát zvýrazněně, k tomu slouží písmenko B v tombo okně první. Stačí začít psát přesně doprostře závorek a je to tučně.
Bamisko, sladké je moje. 🙂
Sice jsem si po přečtení názvu – buchty – vybavila takové ty krásné jednotlivé nadýchané buchty, které já teda neumím a které dělala babička. Ale nevadí, on i ten koláč (pečenému na plech u nás říkáme koláč :-)) vypadá krásně!
Ale jak to udělat s dietkou? To mi asi neprojde, co?
A ještě se zeptám, na kolik stupňů jsi pekla a jak dlouho?
Jen poslední odkaz je nějaký nefunkčí, vyjel mi článek z roku 2006. 🙂
PÍCHANÁ BUCHTA S ČOKOLÁDOU
150 g rozehřáté hery
3 vejce
3 lžíce oleje
200ml mléka
350g polohrubé mouky
špetka soli
200g pískového cukru
1 prášek do pečiva
náplň:
200g másla
3 lžíce horké vody
250g moučkového cukru
40g práškového kakaa
5 lžic rumu
Smícháme v míse mouku se špetkou soli, práškem do pečiva a cukrem, přidejte tekuté ingredience včetně rozehřátého tuku i vajec. Vše důkladně promíchejte.
Těsto vylejte na plech vyložený papírem a dáme péc do vyhřáté trouby.
Jakmile buchtu z trouby vyjmete, vezměte vařečku a jejím druhým koncem ještě horký povrch hustě rozpíchejte.
Zároveň rozehřejte v rendlíku máslo, přidejte vodu, směs cukru smíchaného s práškovým kakaem a vařte vše za stálého míchání tak dlouho, dokud se ingredience nespojí a nevytvoří řidší, pěkně hladkou hmotu.
Po odstavení do polevy vmíchejte ještě rum a mírně zchladlou po povrchu buchty poseté šťouchací od vařečky rozlijte. Poleva by měla zatéct do všech otvorů, kde se vpije do kyprého těsta.
Moučník pak nechte zchladnout, nakrájejte ho na kostky a podávejte.
Musím připsat, že jsem čoko dělala ve vodní lázni to v receptu nebylo…..a je jí už jem malinko zachutnala…..a rumu by mohlo klidně být i víc 😀
Protože se tu řeší a zatím nedořešilo jak se pustit do receptů, tak to zkouším touto formou. Současnej receptář mi moc nevyhovuje. Zkusím zadat výstižnej název, přidám recept plus fotečky a třeba se to takovým způsobem osvědčí a nebo to zůstane v nenávratnu jako ostatní diskuze.
Dnes jsem zkoušela buchtu z časopisu a zachutnala plovina je pryč tak píši i vám…..a proto i první diskuzí jsou právě ty buchty.
Bylo by fajn, kdyby jste pro své příští pečení měli foťáček u sebe a hlavně chuť se podělit s ostatními.
Bylo tu už navrhnuto přímé recepty psát zvýrazněně, k tomu slouží písmenko B v tombo okně první. Stačí začít psát přesně doprostře závorek a je to tučně.