Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Buchty - recepty
Protože se tu řeší a zatím nedořešilo jak se pustit do receptů, tak to zkouším touto formou. Současnej receptář mi moc nevyhovuje. Zkusím zadat výstižnej název, přidám recept plus fotečky a třeba se to takovým způsobem osvědčí a nebo to zůstane v nenávratnu jako ostatní diskuze.
Dnes jsem zkoušela buchtu z časopisu a zachutnala plovina je pryč tak píši i vám…..a proto i první diskuzí jsou právě ty buchty.
Bylo by fajn, kdyby jste pro své příští pečení měli foťáček u sebe a hlavně chuť se podělit s ostatními.
Bylo tu už navrhnuto přímé recepty psát zvýrazněně, k tomu slouží písmenko B v tombo okně první. Stačí začít psát přesně doprostře závorek a je to tučně.
tak díky
….a tu posledni vrstvu,snazit se rovnomerne….
Hi,
to ridky,tvarohovy testo,devam cick-cak,ale je to jedno,ono se to stejne rozleze; a udela to takovy “ hory snehu“, takze Himalaje….
Meggi, dělala jsem Himaláje, jsou moc dobré, díky za recept, jen se chci zeptat, kvůli tomu názvu. To těsto nahoru se dává cik-cak, nebo se mám snažit, aby bylo po celé ploše? Díky
1.sypky van.puding,je 1.sypky vanilk.puding 😀 tedy normalni sacek,jinak by bylo uvedeno
1uvareny van.pud. 😀
sypky se pouziva hojne,i do zahusteni tvarohu atd 🙂
urcite upec 😀
Meggi
meggi
1sypky van.puding…tím myslíš normální pudink v prášku??
mám opsáno a vyzkouším
hani
jablečný dortík dělám jen ten rum tam není….jinak jsem si opsala ten první receptík to znám jinak…trochu mě zaráží ta voda do pudinku? jsem zvyklá to dávat do mléka…
tak vyzkouším
😀 noo a jak si ma potom clovek,zachovat hezkou postavicku ,ani cvicit ted nemuzu :- D
pridavam receptim,tento kolac mame mooc radi! 🙂
BUCHTA HIMALAJE:
1.testo: 1prdlopec,2hrnky hl.mouky,1hr.cukru krupice,1hr.mlika,3/4hr.oleje,,2vajka,2lzice kakaa,citr.kura = vyslehame vajka+cukr,olej a postupne ostatni…
2.testo:2 tvarohy,jedno jaky,ja davam polotucny,1 van.cukr,1sypky van.puding,3/4hrnku cukru,2vajka,1hr.mlika = vyslehat vajca+ cukr a ostatni prisady,tohle testo bude ridke,nelekejte se!!! 😀
na vymaz.a vysyp.plech dame nejdrive pul testa cisli 1, na to cele ridke testo c.2, a na to zbytek testa c.1.peceme pomalu,asi na 160-170 st..po vychlad.pocukrovat,krajen na kostky
nezbude!! 😀
Meggi..priste dam dalsi poklady..a vychytam to vlozeni fotky,bami 😀
hurááá,téma pro mě :-). Sladké já po kilech :-D.
Takže Haní se bude taky chlubit cizím peřím,ale vlastní zkušeností z pojídání.Jasně,bez fotek :-(.
NEPEČENÉ:
-3x měkký tvaroh
-3x vanilkový pudink
-6 lžic moučkový cukr
-marmeláda
-750ml vody
-piškoty
-ovoce a šlehačka
Pudink rozmýchat s vodou.Dáme cukr a na mírném plamenu vačíme.Teplý pudink vyšleháme s tvarohy do krému.
Na dno formy poskládáme piškoty,vrstva krému,piškoty.Piškoty potřem marmeládou,tvaroh,piškoty.
12hodin tak v ledničce vychladit.Ozdobíme ovocem a šlehačkou.
-1 velký piškoty ( podlouhlé cukrářské)
-2kg jablek a 3dcl vody
-24dkg cukr
-10dkg ořechy ( nasekané:pyplík a rozdrcení válečkem)
-2 1/2 vanilkový pudink a 4dcl vody
Jablka nastrouháme a svaříme s vodou.Přidáme cukr a ořechy.Ve vodě rozmýcháme pudinky a přidáme k jablkům a vaříme asi 2 min.
Na plech pokládáme piškoty,potřem rumem (prej začnou prodávat bez závadný 😀 ),dáme na to jablka a znova piškoty a jablka.Vrstva končí jablkama.Vychladíme a šlehačkou ozdbíme.
Mňam…bylo to až trapné,já jim snědla půl plechu,nejmíň :-).
a poslední.
-6 zakysaných smetan
-6 lžic rumu
-moučkový cukr
-2 balíčky piškot
-černá káva
-broskvový kompot
-kakao na posypání
Smícháme smetanu,rum,cukr.Piškoty namočíme do kávy.Navlhčit můžem peroutkou-štětečkem.
Plech – piškoty – smetana – ovoce – piškoty – smetana – kakao.Chladíme 24 hod.
KYNUTÉ BUCHTY A KOLÁČE
1kg polohrubé mouky
20 dkg oleje
3 žloutky
citr kůra
sůl
rum
Kvásek: 15dkg cukru 5 dkg droždí 1/2 l mléka….
kvásek do teplého mléka a nechat nabýt….ostatní přísady dám do mísy a trochu mouky nechám stranou, přidám kvásek…vypracovat těsto. pak přidám zbylou mouku, znovu propracuju….a necháme kynout
– pak vyválím těsto, hrníčkem vykrajuji kolečka a dávám nádivku jakou máte rádi, tvaroh, mák, povidla….
– posypu drobenkou….
– okraje potřu rozkvedlaným vajíčkem…
– peču při 170 stupních ve vyhřáté troubě a vyndávám podle vůně a vzhledu je to chvilková záležitost záleží na velikosti koláčů…
na fotečkách jsou malé koláče tvarohové a druhý den jsem zkoušela velké, jsou s jablkovými povidly, rybízem, višněmi….každý den jsem zadělávala z poloviční vávky (z půl kila mouky)
recept mám od maminy…..a díky novému robotu je zadělávání brnkačka….
Jarmuschko, tak to se mi ještě nestalo. Právě bych spíše řekla, že jí zvládna naprosto každý, jak je jednoduchá.
Nepekla jsi jí déle? Když je více upečená, tak to pak praská.