Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Domácí uzení
Když už jsme v těch tématických diskuzích…. Udíte doma? Co všechno? Nakládáte doma nebo kupujete u řezníka naložené? Nějaké recepty na klobásky?
V novém bydlení máme starou udírnu 😀 a určitě ji nenecháme ležet ladem, takže jakákoliv inspirace se nám hodí 😉
Semelko, udění mám ráda 🙂
Máme taky starou udírnu, ještě jsme v ní ale nic nedělali. Musíme jí dát trochu do kupy. Ale když je nějaká akce, tak se udí na hřišti. A musím říct, že je to úplně o něčem jiném než kupované.
já si právě pamatuju na babiččiny králičí klobásky podávané přímo z udírny, to byla lahoda (a já na klobásky teda vůbec nejsem) … králičí maso bychom občas měli (tchánovci chovají) takže určitě jednou vyzkouším (ještě jsem nezjistila jestli mi někdo tady prodá střívka 😀 ) .. momentálně jsme spíš ve fázi zjišťování, protože rekonstrukce baráku je prioritní 😉
dokud jsme měli králíky, dělali jsme klobásky a udili. dokud nemusel malej držet dietku na játra udili jsme. teď udím “tajně“ když je na prázdninách u babičky:-) doma uzený, teda pokud je na správném dřevu a dobře, je nesrovnatelný s kupovaným. a pokud klobásky bez rychlosoli a podobných svinstev si člověk udělá sám, není nic lepšího.