Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
dresingy a dipy - poradíte?
Tím, že jsem začala hubnout tak jsem do svého jídelníčku zařadila hodně zeleniny, ale co si budem povídat, čeho je moc toho je příiš a proto bych si to ráda nějak obzvláštnila a rozšířila chutě. Jenže já dělám saláty jen klasika nálev nebo s tatarkou a to zrovna není ani jedno moc dietní a tak utíkám za vámi co dáváte na zeleninku a jak ochucujete?
Přidávám tip na rajčata s cottáge sýrem trochu opepřit to mi moc chutná?
No a teď čekám na vaše rady ….. hodil by se mi článek nuninko 😀
meggi, já v chorvatsku vždycky “žeru“ mnohem víc než doma, v tunisku a španělsku taky, a vždycky zhubnu:-) žádný přílohy, jen olihně, krevety, ryby, saláty, a i když tam vždycky vypijeme spoustu vína a piva, kila jdou dolů samy:-) “naši“ chorvati třeba dochucují česnekovým olejem (olivovým samozřejmě) nejen salát, ale i ryby. nic víc, než sůl a ten olej. a je to zdravý, výborný a ještě člověk neztloustne:-)takže bami, chceš-li hubnout, šup na jih:-)
BTW:od té doby, co vím, co obsahují taveňáky (i ty doporučované reklamou na zdravý růst) je do pusy nedám. rakovinu raděj z cigaret než tohoto svinstva:-(
(ahoj radus), ahoj bamisko,atd…
me chutna- “ jen “ kvalitni olivac,morska sul,balzamiko ocet!
nebo zakys.smetana( ale u zdraveho jedeni tu vynechej radeji:-)
Vis,me se moc libi primorska kuchyne( chodvatska,italska..italske
tu mam i kamarady,a z chorvat.jsem se vratila..a tam,kdyz si das zelen.salat,
tak je to cerstva,nakrajena zeleninka( nadherne rude rajcata,paprika,okurka,fazolove
lusky,i ruzne druhy listov.salatu.a k tomu ti prinesou:
“ jen“ olivac( domaci!),balzamiko ocet,sul, pepr a ty si to sama ochutis,namichas
je to zdrave i skvele!( plus jedli jsme tam “ jen“ ryby,morsky potvurky+zeleninu.a mam 1kg dole,ani nevim jak:-)
nebo “ muzes“ i cottage syr,je minimalne kaloricky i skvele chutna se zeleninou,i
samotny:-
nebo- zalivku jako na hlav.salata +trosku horcice+ citr. stavu…
majonezu neee,misto ni bil.jogurt..a tavenak urco ne,staci cist etikety:-)
nasli jsme si tam chorvag.pratele,majtele restaurace a darovali nam domaci,
panen.oliv.olej,vezla jsem ho jako poklad a moc to pro mne znamena..a ta vune,chut..
porad budu tam,v chorvatsku..
Meggi
Zase jsem chytřejší 🙂 … díky za upozornění na tu dietu, nějak mi to nedošlo 🙁 . Jinak, že to není zrovinka stravovací bomba vím, ale občas si ho dám. 😀
jojo tavené sýry né ty mám zakázané…..můžu gervais, lučinu, gotáge přírodní….
no já teda nevím, ale bamiska chce hubnout a tavený sýr je svinstvo nejen kvůli tomu, co obsahuje (a je jedno jakej), ale taky je tučnej jak pr…
Zálivky a dipy nevím, ale…
…nakrájím si jakoukoliv zeleninu, někdy přidám i zavařenou kukuřici, osolím a rozmíchám v salátu 2 trojúhelníčky tav. sýru, k tomu něco křupavýho…mňamka a docela rychlá.
Obměnu máš s nivou…
Teď mě ještě napadá moje oblíbená teplá zelenina (i když ta sem moc nepatří, ale je to zelenina 🙂 )…osmahnout jemně cibulku, přidat rajčata, papriku, sůl- nechat jemně podusit. Pak přidat zase tav. sýr nebo nivu a nakonec česnek – k tomu třeba slunečn. chleba …taky mňam.
http://www.dobre-recepty.sk/zoznam/zalievky-a-dresingy/
tak jsem to konečně našla. já dělám zálivky už dlouho od oka co dům dal a co mám ráda, ale odsud mám vyzkoušenou francouzskou, krémovou a jogurtovou. chutnaly. já skoro do všech přidávám tzatziky.
bami, zkus tatarku z kysané smetany. začli ji nedávno vyrábět a je rozhodně zdravější a hlavně to není taková kalorická bomba. a je dobrá:-))
Nevím jestli pomůžu, já dělám buďto nálev – voda, cukr, citron (ne ocet), to se hodí třeba k salátu rajčata, paprika, cibule. Pak jen olivový olej a strouhaný balkánský sýr – klasický šopák, ale taky salát, co jsem se naučila od tchýně – ledový salát, ředkvičky, okurka, paprika. A nebo jen kysaná smetana s trochou česneku, to dávám na takový “mišmaš“ – okurka, rajčata, paprika, cokoliv dalšího, možno přidat i nakrájenou zelenou petrželku, to má pak takový balkánský říz. Kukačka
Tím, že jsem začala hubnout tak jsem do svého jídelníčku zařadila hodně zeleniny, ale co si budem povídat, čeho je moc toho je příiš a proto bych si to ráda nějak obzvláštnila a rozšířila chutě. Jenže já dělám saláty jen klasika nálev nebo s tatarkou a to zrovna není ani jedno moc dietní a tak utíkám za vámi co dáváte na zeleninku a jak ochucujete?
Přidávám tip na rajčata s cottáge sýrem trochu opepřit to mi moc chutná?
No a teď čekám na vaše rady ….. hodil by se mi článek nuninko 😀