Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
dresingy a dipy - poradíte?
Tím, že jsem začala hubnout tak jsem do svého jídelníčku zařadila hodně zeleniny, ale co si budem povídat, čeho je moc toho je příiš a proto bych si to ráda nějak obzvláštnila a rozšířila chutě. Jenže já dělám saláty jen klasika nálev nebo s tatarkou a to zrovna není ani jedno moc dietní a tak utíkám za vámi co dáváte na zeleninku a jak ochucujete?
Přidávám tip na rajčata s cottáge sýrem trochu opepřit to mi moc chutná?
No a teď čekám na vaše rady ….. hodil by se mi článek nuninko 😀
Hellmans
Ahoj. Já při dietě dochucuju obyčejným bílým jogirtem místo dresingu. Jinak taky jodně používám balsamiko
nečetla jsem ostatní, ráda používám tzatziky (nijak se s nima nepidlám, místo řečkého obyč jogurt nebo smetanu, s vymačkáváním okurek se taky tak moc necrncám, prostě šup, šup) a nebo sýr rovnou na zeleninu s olejem (lučina, vrynza, balkán, i normální nastrouhaný).
Když si uděláš tatarku doma, tak myslím, že to žádná extra kalorická bomba není, žloutek s trochou oleje a kořením mi prostě kalorický nepřipadá a mám jí tyčákem rychleji než dojít do krámu :-).
A taky miluju salát ledový natrhat, přidat opečené sojové nudličky a kešu oříšky, zakapu olejem a je vynikající, nějaká bagetka k tomu je skoro navíc.
bami, do salátů je nejlepší extra virgin oliv. olej (panenský, za studena lisovaný). Nehodí se k tepelné úpravě, je nejkvalitnější.
“Nekvalitní“, nebo horší je pomace, tím třeba můžeš nakládat maso místo klasického slunečnicového oleje, apod.
Na ty octy se mrkni v nějakém dobře zásobeném supermarketu. Balsamico je úplně černý a musíš ho dát jen trochu, má zvlástní chuť, ideální na rajčata.
(mimochodem kluci v akci jednou dělali variaci na jahody s cukrem, a to – jahosy na kousky, trochu cukru a balsamico. Přkrýt v misce třeba talířkem a zatřást. Jahody se tam luxusně obalí a mají úplně jinou chuť. Mňam, já si pochutnala. ALe malému bych to asi nedala, nejedl by to 🙂
A Tzaziki můžeš koupit i jako koření, to přidáš místo kopru a česneku do té směsi okurek a jogurtu. Ale pokud ji nemáš, nahraď jí raději čerstvými ingrediencemi 😉
suodal já před lety začala zkoumat složení potravin kvůli malýmu – prášky mu tak zatěžují játra a ostatní, že chci alespoň stravou to vyrovnat. a zrovna u taveňáků mě málem vypadly oči z důlků. nejen spousta fosforu, který vápník odbourá, ale tuky, sůl, ….podle složení je to spíš škodlivina jak potravina.
http://www.senorita.cz/pravda-o-tavenych-syrech.html
radka2
btw-když vidím jogurt dobrá máma zírám, jak se někdo odváží takhle nazvat takový svinstvo. totéž veselá kráva:-(
děkuju za tipy vyzkouším….
tak vy mi děláte chutě při dietě, ryby mám ráda zrovna k večeři jsem si dělala pangasejen s kořením na másle a bez ničeho ….
jenže ryby jaké?? tady žádná rybárna není a co se dá koupit v penny nebo lidlu…tak skončím na pangasovi a to jsem četla že je také pěkné svinstvo neco na tresce….
tzaziky je koření??
balzamico také neznám zaslechla jsem v prostřeno
a olivový olej jak poznám kvalitní?? teda já jedu ve starých kolejích musím rozšířit obzory….
hihi,nech lednici bejt,bdetak to vola cert:-)))pojd,pojd ,mas hlad a budes jako
koule:-)
Radko, vím o tavících solích, co je to za svinstvo…netroškař a přidej další info. 🙂 Doma jich moc nepojíme, ale sem tam joooo.
Holky, vy mi normálně děláte chutě!!! 😀 Teď se mi zdálo, že na mě někdo volá z ledničky o pomoooooc…no, nemůžu ho tam přece nechat, když volá SOS. Jdu se juknout
Takové diskuze by se měly zakázat ve večerních hodinách 😀 😀
ahooj radi,juju,holka,praveze tam “ nezeres“, tam proste normalne jis..pritom jsem
byla vzdy najezena,uzasne chugne ale neprecpana,proste skveli,i v 11 vecer:-)
protoze pro ne je tohle “ normalni kuchyne“ pritom tak usasna“ jednoducha“ i zdrava!:-)!!
Ja to miluji a jsem rada,ze tady mam ryby opravdu levne,zeleninu k tomu a tak mame doma
kousek chorvatska..tohle jim“ zavidim“!!!
a calamare,ty zboznujuuuu,vinko,to nemam slov..pila jsem s domaci,kde jsme chodili
jist,Brusenicu,sladky liker,naspodu sklenice brusinky( ci boruvky?:-)ach jooo,uz
je me smutno.:-(.dokonce i mluvim chorvatsky:-)))
bami, já si saláty dělám denně 🙂 Mám ráda vinné octy (bílý, červený, balsamico) a většinou ty směskové saláty zaliju olivovým olejem a jedním či dvěma octy. Jen trochu soli a bylinky (třeba jen bazalku nebo co máš a co máš ráda).
Na saláty (lupení) mám zafixováno, že se nemají kombinovat s jogurtovými (mléčnými) zálivkami, něco se z toho salátu i mléka ničí. Nějaká spojitost s vápníkem, apod. Na podrobnosti se neptej, ale pokud jogurtové zálivky, tak na saláty bez lupení 🙂
(jogurtová: bílý jogurt, kapka mléka nebo smetany pokud máš hodně hustý jogurt/nemusí být, oliv. olej, česnek/nemusí být, bylinky)
Na lupení jsou skvělé hořčičné dresinky (plnotučná hořčice, dijon, apod. trochu vody, oliv. olej, ocet, sůl, bazalka nebo jiné bylinky).
Fantazii se meze nekladou, flákni do toho co máš ráda 😉
Jinak zbožňuju caprese: rajčátka, mozzarela, bazalka, sůl, oliv. olej, balsamico.
Šopák je klasika.
Tarator – okurky nastrouhat, bílý jogurt, oliv. olej, sůl, česnek. Případně verze tzaziki – s řeckým jogurtem, česnekem, oliv. olejem a koprem.
Hodně úspěchů v boji s kily! 😉