Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
remoska vs horkovzdušná trouba
Vždycky jsem chtěla remosku, ale teď bude nová kuchyň s horkovzdušnou troubou a přemýšlím, jestli remoska najde využití. Používáte někdo raději remosku než horkovzdušnou troubu?
taky mám troubu s horkovzcuhem a vůbec nevím co s ní :-), takže peču normálně jen horedole, jako u staré, jinak mám spoustu funkcí, které neumím využívat :-(.-
Z remosky jsou pečené věci opravdu “lepší“ než z trouby, ale používám už jí minimálně, dřív jsem jí využila často,protože jsme byli jen dva a do remosky se jídlo vešlo, teď už dlouho leží ladem, ale pochutnám si opravdu víc na jídle z remosky.
Semelko, jak bych to viděla já, jo? Takže kdysi pro mě byla remoska super věc, bydlela jsem na ubytovně a neměla troubu. Jídlo z ní je něco skvělého. Právě že nevysušuje, protože se to peče přikryté.
Dneska už bych ji ale neměla na nic. Jsme velká rodina a množství jídla připravované u nás by se mi do remosky nevešlo. Proto nepřichází v úvahu nic jiného než pečení v troubě. Ale faktem je, že tak dobré pečené brambory jsem v ní nikdy jako v remosce neudělala… mňam…
Těžké rozhodnutí. Ale pokud by u vás našla uplatnění, tak to určitě není zbytečný spotřebič. Protože já když vařím a peču dohromady, být nás míň, tak ji využiju. Často musím skloubit celé sobotní menu dohromady, kdy peču, smažím, vařím a do trouby bych potřebovala dát třeba tři věci a musím je dělat postupně. V tu chvíli by se dala remoska využít.
Ale to bychom museli být maximálně jen 4.
a na co podle vás je teda remoska?
Mě by vůbec nenapadlo tyhle dvě věci srovnávat.
Jak píše Radka, každá je na něco jiného.
My měli takovou tu starou, původní remosku.
Byla to vždycky alternativa, když nešla trouba.
Já mám dnes troubu elektrickou, s horkovzduchem, a neměnila bych.
jasně, ale šunkofleky z horkovzdušné chutnaj jinak než z remosky:-) alespoň u nás.
obojí je určeno na pečení a přípravu pokrmů .. moje mamka na maso vždy používala jen remosku – výpečky z remosky je úplně něco jiného než z plynové trouby, to samé kuře. Sem tam nějakou buchtu v ní peče. Oproti plynové troubě má obrovskou výhodu, že nevysušuje. Ale nemám zkušenosti s horkovzdušnou … A pokud jde o naši rodinu, tak nemám obavy, že se bude péct méně než 2x týdně 😉
řekla bych, že každý je určený pro něco jinýho. ale mě remoska už 15 let leží ve spíži nevyužitá, horkovzdušnou občas používám.