Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jídelníček na táboře
Ahoj holky!
Jdu na vás s prosíkem, čeká mě tvorba jídelníčku pro Soustředění malých hasičů, jelikož jsou školkového věku, jede většinou celá rodina – celkem kolem 40 lidí. Máte někdo jakékoliv skušenosti s vařením pro větší počet lidí, nebo s tvořením jídelníčku pro ně? Budu ráda za jakýkoliv tip, postřeh, připomínku, prostě cokoliv 😀
Jo a abych to neměla tak lehké, 3 člobrdíci (dospělák a 2 děti) mají bezmléčnou dietu.
Můj manžel vaří dětem na táboře a musím říct,že se musí přihlížet na to co jí většina.Protože pokud by se trefoval do jídel co by někdo nejedl,asi by se mu tam moc nelíbilo.Při večerním nástupu se vyjadřují děti k jídelníčku.Držím pěsti,ať se Vám daří 🙂
Holky dík, s dietama problém nemám, vybrala jsem recepty, kde mlíko vůbec není, nebo právě tam jde náhražka, jelikož už jsme spolu párkrát byli, tak zhruba vím co můžou a co ne. Právě jsem tam odpozorovala, že maso jich moc nebaští, takže množství asi uberu a pojedem spíš na omáčky a tak
lussy to napsala dobře tomu se asi nevyhneš, ale zase to někdo třeba spapká přidáním….
no tak asi by bylo fajn aby maminky co jejich dítka tyhle problém měli ti s tvorbou pomohli doporučily co doma jí atd…
držím palečky aby to vyšlo…záleží jak starší děti..zkus si to doma kolik ti sní brambor, kolik je potřeba masa do omáčky na porci…tahle bych to asi trochu prozkoušela…
Jani,
s vařením ve velkém nemám zkušenost.
Ale vůbec bych neřešila kdo co jí a nejí. Ve škole, školce,kantýně se to taky neřeší.
Vzala bych třeba 15 dkg masa na hlavu a hotovo. Někdo něco nejí, někdo si přidá a zbytek se vyhodí – tomu se nevyhneš.
A k té dietě-malý jí má. Pro zjednodušení doporučuju koupit sojové náhražky (mléko,šlehačka,smetana,jogurty), protože vymýšlet pro ty 3 ještě něco speciálního,to by ti šla hlava kolem.
Takže normálně uvařit a jim odebrat a dát tam sojové mléko atd. A pozor na kupované věci, mléko je v 95 % oplatkách a sušenkách, v kupovaných knedlíkách a vůbec tam, kde by to člověk moc nečekal.
Bami, jídelníček mám jakžtakž vymyšlenej, problém jsou ty dva “bezmléčňáci“, takže hodně jukám na recepty právě pro tuto dietu, teď bych spíš potřebovala poradit s tím množstvím – třeba jestli stačí suroviny vynásobit strávníky, tam je podle mne další kámen úrazu, páč jeden nejí tohle, druhý tohle a co pak se zbytky, že…
mám doma normy co jsou na víc jídel kolik čeho je to bychle…mohla bych zapůjčit…napady získáš i když vlezeš na stránky nějakých mš a tam většinou na týden mají vyvěšené jídelníčky…
Hali znááám, díky moc, tak tohle by mě fakt nenapadlo, na příští rok kuchaře máme, ale letos má prcka, tak nemůže, ještě jednou díky, písnu pak jak jsme to nakonec zvládli 😉
Jani, neznáš někoho v nějaké školní jídelně, kde se třeba přes prázdniny nevaří? V každé by měli mít receptury pokrmů pro děti. Tak se zkus zeptat, jestli by Ti to někdo nezapůjčil.
Název fakt nevím, snad to bylo něco s “recepturami“.
Taková docela bichle – tuším bílá obálka, snad se žlutooranžovým obrázkem vepředu.
To víš, už je to taky 10-15 let…
Jarm, nevíš čistě náhodou název? Zkusím se poptat, vím, že existuje program, jenže je to dost drahej špás a využití jednou za rok je jaksi neefektivní. No měli jsme mít kuchaře, bohužel onemocněl a nemůže chodit, takže to mám na hrbu já 😉
s konkrétními tipy Ti nepomůžu – já na táboře dělala “jen“ vedoucí (nejmladších či nejstarších), zdravotníka či pokladníka.
Ale od kamaráda, co je mj. vyučený kuchař vím, že existuje něco jako “kuchařka“ – jsou tam normální receptury, jen na větší počty (jako do jídelny, restaurace).
Si pamatuji, jak jsme jednou přepočítávali suroviny na koblížky do nějakého rozumného množství.
Neměli by to někde v knihovně?