Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pomazánka na chlebíčky
Ahoj holky, prosím, poraďte mi, jako pomazánku na chlebíčky?
Poprosil mě bratranec, zítra má narozeniny a jedou na školení, kde to budou všichni díky prezentaci vědět, abych mu udělala něco sladkého a chlebíčky. Víc nic nevím, takže ani co preferuje a co naopak nesnáší. Zatím mu u mě vždy chutnalo. S buchotu jsem si poradila – udělám tvarohový strouhaný koláč – výborné, vláčné.
Chlebíčky klasika – veka, šunka, tvrdý sýr, vajíčko, sterilovaná paprika a okurek, ale s tou pomazánkou si nevím, rady. Přiznávám, že s tím bojuju pokaždé, co chlebíčky dělám. Salát (vlašák, paříž…) mi moc nejede a přájde mi, že pak zaniká chuť ostatních dozdob. Takže jsem zvolila máslo s taveným sýrem, trocha tatarky a strouhaný sýr. Tohle nám doma chutná. Ale přece jen bych uvítala vaše tipy, na jednoduchou a přitom dobrou chlebíčkovku. A za tipy mooooooc děkuji!!! *
Blani, děkuji. To taky vypadá zajímavě!! Jen mi, prosím, ještě řekni, zdá se, že máš zkušenosti se sterilovanou zeleninou, která je teda nejméně pikantní? Já znám akorát Moravanku a Hradišťanku, ale nepoužívám to. Nevím, která z nich je teda ta ostřejší, akorát to znám, že to mamka používá občas při vaření. My doma na pikantní moc nejsme. Díky *
Ahoj, ráda bych předala dál naši oblíbenou pomazánku na chlebíčky, která už několik let úspěšně vítězí nad salátem. Koupím 1 ks sterilované Moravanky, Hradišťanky, Kunovjanky- to dle toho , jak máte rádi pikatní .pak obsah scedím, vyberu feferonku, pokud v salátu je – a vše umelu na masovém strojku(robotu) a nakonec přidám cca 2 ks sterilované okurky a cca 30 Dg gothaje – to vše také umelu a smíchám, přidám majonézu – cca 250 g-( přikláním se k Hellmansce) a dosolím, osladím a opepřím. Nechám krátce odležet a mažu na chlebíčky – krásně provlhnou, nejsou suché a několik dní vydrží v chutném stavu. M§j můž mě vždy pochválí a moc toho na mě nezbyse….Zdraví Blanka
Holky, moc děkuju! Ty nápady jsou opravdu super!
Sloní žrádlo znám a dělám, ale nenapadlo mě to dát na chlebíčky – spíš do misky a ukusovat bagetku 🙂
A z červené řepy, humrovou a s ořechama absolutně neznám, takže určo vyzkouším!!!
Všechno jsem udělala – dva zákusky, tunu chlebíčků a ještě jsme za bouřky a dešťových přeháněk grilovali. Dnes byl opravdu báječný den a jsem hrdá, že jsem všechno zvládla. Děti se nádherně vyblbli na zahrdě – nejvíce jsem je dostala, když jsem lákala pod strom, že něco uvidí a pak jen zaptřepala větví. Takže to dopadlo tak, že chodili a navzájem si otřepávali větvě nad sebou 😀
Pa a dobrou noc *
Nedávno jsme doma otestovali pomazánku z červené řepy – sterilované (jde i z vařené).
Takže jsem řepu zcedila, rozmixovala tyčovým mixérem, přidala strouhaný sýr (na jemno, příště zkusím i hrubší), křenové pomazánkové máslo, majonézu (tu prý lze nahradit zakysankou).
Vše zamíchat a mazat nejlépe na celozrnné pečivo.
Má to zajímavou barvičku.
😉
U nás chutná hodně mrkvová pomazánka jen nastrouhat mrkev, přidat rozmačkaný česnek a trocha majonezy. Vypadá to hezky a také chutná a jednou když slavila moje máma narozenina tak sjem to udělala a všechny sourozenci si to vychvalovali a nemuseli, nevěděli, že jsem ji dělala já. Ovšem je pravda, že spíš ji dávám na jednohubky.
Já jako základ na pomazánky dávám vždycky 1/2 pomazánkového másla bez příchutě a 1 lučinu (zabalená ve stříbrném obalu). Pak záleží na ingrediencích. Osvědčila se mi např. ořechová – základ plus nasekané ořechy (může se dát malinko francouzské hořčice), dále sůl a trochu majolky nebo bílého jogurtu. Já ještě přidávám stroužek česneku, ale nutnost to není. Nebo falešná humrová – základ plus nastrouhaná mrkev, celer, petržel, osolit, opepřit, ocitrónovat, na zjemnění majolku nebo jogurt. Sloní mls taky dělám, ale jen základ plus salám, eidam, kyselá okurka, vajíčka plus trochu kečupu a hořčice. Kukačka
U nás frčí vlašák a bramborovej salát, ale dělám občas i hermelínovou pomazánku, manžel miluje sardinkovou, občas použiju máslo………………..děti nic z toho nejí, takže jím dělám zvlášt a to máznu pouze máslem a nebo tavenákem, nazdobím steně jako nám 🙂
Jinak jsem ochutnala chlebíčky s falešným tatarákem, byly vynikající 🙂
Jinak česnekovou na chlebíčky nedávám, pouze a jedině na hubky 🙂
Marika
No u nás vede česneková (majonéza+ méně b.jogurtu, strouhaný sýr, česnek, sůl, ml.sl. paprika), ale to by asi na prezentaci nebylo úplně vhodné 🙁 ;-). Nebo na chlebíček máznu Perlu, nebo máslo a jen na kousek lupnu lžičku vlašáku, nebo paříže a obložím. Variací je spousta, ale zavděčit se všem a aby byla konzumace pohodlná a “vzduchu“ příjemná je těžší 😉 :-).
já na chlebíčky dávám pomazánkové máslo (odzkoušené značky, které se dají jíst).. žádnou pomazánku….
U kamarádky jsem jedla chlebíčky s Hanáckým salátem (z červeného zelí), bylo to moc dobré, zvláštní, červená prosvítala, akorát ono se to občas špatně jí…
Ježečku,
já často dělám buď česnekovou – tvrdý sýr nastrouhat najemno, lučina, malá majolka (stačí sáček) a česnek dle chuti.
Anebo tzv. sloní žrádlo (je toho hodně) – 1 sklenička malého sladkého zelí, 1 balení taveného sýru Apetito, 5 vajíček natvrdo, 1 velká tatarka, 1 cibule, 30 dkg gothaje nebo jiného měkkého salámu, lžička soli. Zelí najemno nakrájíme, vajíčka a salám nastrouháme, vše smícháme a mažeme na veku.
Zdobím rajčetem.