Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Dortík třeba s tvarohovou náplní...
Ahojky všem,
prosím nemáte někdo nějaký vyzkoušený, dobrý receptík na ne-máslový krém do dortu???
Díky 😀
nepečený dělám 1 šlehačka ušlehat a zamíchat 3 zakysané smetany, cukru dle chuti (nám stačí necelý jeden vanilkový), a klasika: piškot, “krém“, ovoce (nejradši máme kompotované broskve), krém, piškot
nebo variace na florida řezy – dělám je jednodušeji než je originální recept: těsto na kakaový nastavovaný piškot, na to pudink z litru mléka, dát péct a horké potřít 3 oslazenými zakysankami a posypat strouhanou čokoládou a nechat vychladit (taky už jsem dělala jako “dort“)
Holky, děkuji moooc!!! Domča totiž nemá ráda máslo, tudíž ani máslové krémy. Takže proto ten ne-máslový krém 🙂
Díky a určo prubnu!!!
Problém s ne-máslovým krémem na dortu je takový, že ho nemůžete dát pod marcipán. Je spíše měkký a pokud bude mezi korpusy, může se pak špatně krájet. Je třeba ho nechat dobře vychladit.
250g měkkého tvarohu
2 x vanilkový cukr
250ml smetany ke šlehání(nejlépe 33%)
mléko
Tvaroh rozmícháme s cukrem,je-li potřeba,naředíme trochu mlékem.
Šlehačku vyšleháme a lehce vmícháme do tvarohu a máme hotovo :o)
Pokud chceme krém nějak ozvláštnit,přidáme do tvarohu nastrouhanou čokoládu,rozsekané jahody,borůvky,maliny…..prostě co máme rádi.
2 smetany ke šlehání /250 ml/
200 g moučkového cukru
2pomazánková másla
Pomazánková másla, šlehačky a cukr vyšleháme do hustého krému.
Já si oblíbila tenhle, ale nevím jak do klasického dortu, patří na piškoty, takže není tak pevný jako z másla.
Nebo klasika
250másla, 500 tvaroh, 100 cukr moučka – cukr +máso vyšlehat, po částech zašlehat tvaroh.
Ten patří do Míša řezů, ale je tam másla dost, na chuť je svěže tvarohový a je i dost pevný.
Já miluju míša řezy a protože dorty nepeču, nechávám je dělat v cukrárně a zásadně “míša“, tedy tvarohový. A je vždycky vynikající. Ale s receptem boužel neporadím.
I když vlastně měla jsem recept na kinder mléčný řez a ten občas dělávám, je to lahoda, ale jestli je použitelná náplň i do dortu, netuším.
Smíchá se tvaroh, zakysaná smetana a med.
Ježečku taky ráda dělám ten třepací dort.
A když nechceš máslo tak šlehašku něco jako paříž.Svaříš šlehačku s cukrem a kakaem
Jo, když vařím ten pudink, tak tam sypnu a rozmíchám sypkou želatinu – lépe pak drží. *
Ani kousek másla tam nesmíš mít? 🙂
U nás je oblíbený pudink rozmixovat s kouskem másla a dosladit dle chuti. Nebo uvařené salko (viděla jsem, že už prodávají i přímo karamelizované v plechovce) a taky rozmixovat s kouskem másla.
A nejoblíbenější je ten třepací. Šťáva z plechovky ovoce (ananas, mandarinky…), šlehačka a jeden pudink za studena a protřepat v uzavřené krabičce. 🙂 Tak dobrou chuť *