Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz        Partner:    Pro Alergiky 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » TAM-TAM » Zprávy » staré, levné téměř zapomenuté recepty??



staré, levné téměř zapomenuté recepty??
bamiskabamiska
18.11.2011 v 19:23:33

Tak na založení tohohle tématu mě přivedla dnešní manželova večeře. Uděla mlíkovou polívku a já si tak pochutnala. Zároveň se musím přiznat, že ty dobrůtky co vařila babička jsem se nestihla naučit….. a mamka je ani nedělala, tak jsem si říkala jestli by jsta nevytáhli jednoduché, levné receptíky ať už jako inspiraci nebo vzpomínku na babičky, maminky….

Nemusí to být jen od babiček, ale tak nějak člověk neví co by vařil aby to pořád nemuselo být maso, v dnešní době kdy peněz není nazbyt bych docela ráda uvítala prokládat to levnými receptíky ale také se mi nechce stále točit, koprovka, zapečené brambory, zelňačka….

Stránky: [1] 2 3
PaKo
24.11.2011 v 22:29:15

Dobrý večer. Jsem ráda, že buchtičky chutnaly. Tak mě ještě napadl Kočičí tanec: Uvaří se zvlášť namočené kroupy a čočka, zase asi půl na půl. Po uvaření se oboje smíchá, osolí, ochití česnekem, majoránkou a pepřem a omastí sádlem, ale ještě lepší jsou škvarky. Podáváme se salátem z kys. zelí, abychom vyrovnali ten cholesterol.
Podobná je kočičí svatba, čočku nahradíme hrachem a jinak postupujeme stejně.
Pak jsem si vzpomněla ještě na hrách se zelím. Uvaříme žlutý hrách, na cibulce podusíme kyselé zelí, okořeníme jej libečkem a saturejkou. Vydusíme do tuku, smícháme s hrachem a na talíři polijeme špekem nebo slaninou. Jíme s chlebem. A z luštěnin a krupek je výborná hrstková polévka ochucená majoránkou a česnekem.P.

marika81
24.11.2011 v 17:23:49

Mman, mám z této dizkuze, co jí otevřu vždycky hlad :-)
Závidím těm, co pochytili nějaké recepty od babiček, já měla babičku takovou divnou, ale pochytila jsem od ní polévku zahuštěné máslem, děti by mi snědly i kastrol, pak pajšl z vnitřnosti z jehněte :-)

Jinak pro mě rychlovka jsou vejce, ochutit, vsypat strouhanku na hustší těstíčko, osmažit, rychlé a dobré………..bramborové placky ze zbytků brambor ze včerejšího dne, jen přidám vejce, uzeninu, hl. mouku, ochutím, udělám placky, obalím ve strouhance, smažím, s tatarkou a se zeleninou výborné :-)

Jinak pro mě nejlevnější a nejrychlejší jsou jídla z jednoho pekáče, třeba zelí, na to bůček a peču naráz, nebo kuřecí stehna, podleju lečem, upeču, prostě, co nejmín nádobí a je to šup, šup a drahé to taky není :-)

Jinak těstoviny ze zelím, výborné, zelné placky zminovala už Babofka, kedlubnové zelí miluji, tak jako dýnové :-)

ŠárkaŠárka
24.11.2011 v 15:30:18

Bami:
250 g hladké mouky
2 vejce
1 prdopeč
1/8 l mléka…špetka soli (ale když se na ni zapomene, nic se nestane;-)
1 vanilkový cukr
Těsto je tak trochu podobné jako těsto na halušky, ale je řidší..

bamiskabamiska
24.11.2011 v 12:03:29

šáry a to děláš od oka?? a nebo kolik čeho? hustota pokud to je od oka tak asi né tuhé vid…

Anonym
24.11.2011 v 11:36:07

Miluju rychlé, levné recepty;-) Jeden mám na sladké “rychlé koblížky“, je to ještě z kuchařky od, tuším, Viléma Brabce (nebo Vrabce?) a dělám dětem, když potřebuju něco sladkého, rychlého a ze surovin, co jsou doma téměř vždycky. Navíc, naše mamka nám to dělávala taky a protože jsme byly čtyři děti, tak z dvojité dávky minimálně ;-) …hladké mouka, prdopeč, mléko a vejce. Zamíchat, na pánvi ve vyšší vrstvě oleje smažit koblížky (těsto nabírat na malou lžičku a vkládat do oleje), usmažené a horké obalovat v moučkovém cukru s vanilkou. šárka

LienLien
24.11.2011 v 10:40:37

mrkvové buchtičky vynikající

slepenina
23.11.2011 v 13:57:49

Já se to také naučila od babičky a manžel to neznal a je z moravy a také mu jede a bohužel to není právě všude k dostání a já bydlím v podkrkonošší a tak prostě k dostání je. Jedině mít nějakého známého v pekárně a říct mu zda by nedonesl a neměl by to být asi problém. Běžně se mléko nedává, ale je pak takové jemnější po přidání mléka. Jinak v restauracích a jídelnách to také dělají bez mléka a to mi už nejede, jsem asi zmlsaná.

halinahalina
23.11.2011 v 13:13:16

Jo a akorát se u nás do kysela nedávalo mléko.

…starosti, ale hlavně fůru radostí.

halinahalina
23.11.2011 v 13:12:25

To je chlebový kvas – dá se koupit v některých pekárnách. Já tohle jídlo znám z dětství, maminka i babička ho dělaly často. Jenže to je v oblasti nedaleko Krkonoš, tam se dá koupit kvas často i v potravinách. Teď milují kyselo i moje dvě děti, ale tady v Táboře není šance ho koupit… Tak se těšíme k babičce.

…starosti, ale hlavně fůru radostí.

bamiskabamiska
23.11.2011 v 12:46:05

to kyselo mě láká já mám takováhle jídla kyslostí šmrncnutá ráda, no a teď to hlavní co je to kvas? to jsem ale kuchyřka já jsem totiž myslela že tam příjde zelí :( mám co dohánět

Stránky: [1] 2 3



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.


  • © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist