Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Baby špenát
Ahoj holky, prosím o radu. Nikdy jsem nejedla listový špenát, jen klasika mražený s česnekem. Pořád slyším, jak si ho lidi chválí, jak je výborný, tak jsem ho koupila. Ale prostě netuším, jak jej upravit, připravit… Receptů je spousta na netu, ale přece jen dám více na vás, které mi řeknete, co vám chutná. Tak díky moc!
Dnes vařím čínu, ale večer bych ho chtěla spotřebovat 😉
Díky moc *
Tak jsem teď v tuto chvíli udělala tvou verzi Babofko a fakt luxusní! I v mé šetrnější verzi – nemám doma ani kousek sýra, jen taveňák jeden a sladkou smetanu. Ale teda fakt to chutná výborně a vím, že až zase bude v akci, tak si špenátek koupím 🙂 Vyzkouším i salát i omeletu 😉 Dííííky *
Ježečku, já ho dělávám podobně jak psaly holky, hodá´ím do woku na máslo s cibulkou, jakmile se “zdrcne“, přihodím nakrájený česnek, smetanu a sýr (gorgonzolu, ementál), muškátový květ nebo oříšek, někdy lehce bazalky a mám z toho vynikající a rychlou sýrovou omáčku na těstoviny nebo bramborové noky.
Taky je možné ho rychle spařit, zlehka pokrájet a pokračovat v rychlé tepelné úpravě.
Dělávám ho i k pečenému masu s pečenými brambory na podobný způsob jak jsem popsala…
Tak si nechte chutnat! 😉
Sluníčko, asi jdu pozdě, ale tenhle špenátek je výborná věc, lehce podusíš na másle, sůl, česnek, a když si uděláš z ušlehaných vajíček na pánvi omeletu, naplníš špenátem, posypeš sýrem a zavineš – stačí napůl, tak máš bezvadnou mňamku, k večeři klidně jen s opečeným toustíkem, nebo k obědu s vařeným bramborem – doporučuji, je to moc dobré 🙂
Ježečku, na tom není nic složitého. Je to skoro stejné jako když děláš normální špenát.
Z rostlinek čerstvého špenátu odstraň srostlé konce. Špenát propláchni několikrát hlavně důkladně ve studené vodě a sceď.
Pečlivě ho umyj i v záhybech listů, kde může zůstat písek. Mladý špenát stačí oprat, osušit a použít syrový třeba do salátů.
Pevnější a tužší špenát je nutné tepelně upravit, stačí po dobu pár minut. Jenom podusit na másle a osolit. Můžeš přidat nadrobno nakrájený česnek a trošičku nastrouhej muškátový oříšek. Víc bych s tím nedělala.